Racovăț – satul cu două muzee / VIDEO

0
635

În satul Racovăț, din raionul Soroca, istoria comunității este păstrată prin exponatele din cele două muzee – “Casa bunicilor” de la Casa de cultură și “Lada cu zestre” de la gimnaziul din localitate. Piesele de muzeu au fost adunate de la consăteni și reprezintă istoria localității, în special, din secolul trecut.

Dar una este să citești, și alta să vezi, așa că am provocat gazdele noastre să ne facă o mică excursie, iată ce ne spune, Lilia Rotaru, directoarea Casei de cultură din Racovăț.

La instituția de învățământ am fost conduși prin muzeul școlii de profesoara Ana Țapu, Director adjunct pentru educație la Gimnaziul Racovăț.

Sperăm că v-am convins să vizitați aceste două muzee cu suflet și poate luați exemplu să creați un muzeu similar în comunitatea voastră. Scrieți-ne în comentarii care exponat v-a plăcut cel mai mult și ce amintiri vă aduce.


Articolul precedentFilip Iepure la “Interviu cu Soroceni” / VIDEO
Articolul următorCe se întâmplă dacă pui sare în cafea
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.