Promovează şofatul sigur şi responsabil prin desene

0
58

Copii care îşi petrec vacanţa în tabăra “La Dumbravă” au participat la un concurs de desene cu genericul „Alcoolul şi volanul-cocktail mortal”, desfăşurat în cadrul campaniei naţionale „Comunitate trează şi sigură”.

Tabara "La Dumbrava"

Scopul concursului, desfăşurat la nivel local de către poliţia de patrulare în colaborare cu Centrul de Resurse pentru Tineret „Dacia” şi mass media locală, este de a reda prin desen consecinţele consumului de alcool de către şoferi, promovarea comportamentului sigur în trafic şi respectarea regulilor de circulaţie.

Tabara "La Dumbrava"

Participanţii au format  mai multe echipe şi au prezentat circa 12 desene tematice, pe care le-au demonstrat în faţa tuturor copiilor de la tabără.  Organizatorii pe post de juriu, au desemnat patru cele mai bune desene, care ilustrează cel mai convingător tematica concursului şi le-au premiat cu tricouri şi suveniruri cu logoul campaniei. Ceilalţi participanţi au primit suveniruri şi ei.

Tabara "La Dumbrava"

„Mesajul acestei campanii este foarte important şi trebuie de promovat cât mai des, pentru a evita tragediile în trafic”, a menţionat Alexandru Zaporojan, autorul unui dintre desenele învingătoare.

De aceeaşi părere este şi Ana-Maria Surdu, membru al altei echipe câştigătoare: „Alcoolul şi volanul nu trebuie combinate nici într-un caz. Şoferii trebuie să conducă cu mintea trează”, a mai spus participanta.

Tabara "La Dumbrava"

„Este important ca toţi membrii societăţii, de la mic la mare să fie conştienţi de consecinţele pe care le poate avea şofatul în stare de ebrietate, de aceea astăzi am venit cu mesajele campaniei „Comunitate trează şi sigură în faţa copiilor”, a menţionat Gavril Ghilas, Comandantul Plutonului de Patrulare nr. 2 Soroca-Floreşti, Regimentul Nord.

Campania “Comunitate trează şi sigură” este implementată de Inspectoratului Naţional de Patrulare (INP), care împreună cu Automobil Club din Moldova în circa 10 localităţi din zonele Nord, Centru, Sud şi UTA Găgăzuzia, inclusiv  Soroca, Rubleniţa şi Căinarii Vechi. Grupurile-ţintă sunt: conducătorii auto începători, cu vârsta cuprinsă între 18-24 ani; şoferii cu experienţă din localităţile rurale (35-61 ani); autorităţile locale şi părţile interesate din domeniul siguranţei rutiere. La Soroca a fost creat un grup de lucru, care vor desfăşura mai multe activităţi pentru sensibilizarea societăţii şi participanţilor în traficul rutier.


Articolul precedentSoroca, fără corturi anticaniculă
Articolul următorAtenție la scăldat!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.