Program educațional pentru săptămâna pascală „Descoperim Republica Moldova, Împreună!”

0
449

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării lansează un program educațional special pentru săptămâna pascală „Descoperim Republica Moldova, Împreună!”. Scopul programului este de a contribui de dezvoltarea educației pentru cunoașterea ținutului natal, pentru știință, creativitate și inovații, educației muzeale, prin istorie, pentru arte și pentru sport.

Atât cadrele didactice cât și elevii, părinții pot accesa platformele de învățare în funcție de interese și treapta de școlaritate. Astfel, pot efectua excursii virtuale, descoperi personalități marcante, desena, cânta, dansa și cunoaște istoria ținutului natal etc.

Platformele de învăţare pot fi accesate aici:

Liceu: https://bit.ly/3abZIy1

Gimnaziu: https://bit.ly/3bm3RAY

Învățământ primar: https://bit.ly/2xI9Yky

Educație timpurie: https://bit.ly/2xLJAGi

Menționăm că platformele create reprezintă un suport de învățare, care poate fi valorificat de către cadrele didactice, într-un mod flexibil. Încurajăm abordarea programului, dar nu este unul obligatoriu.

Cultura încrederii rămâne a fi un principiu de bază pe care se va construi dialogul educațional. În această săptămână, cadrele de conducere nu vor solicita dovezi cu privire la realizarea învățământului la distanță. Se vor exclude temele pentru acasă și nu se vor administra probe de evaluare.

sursa: mecc.gov.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.