Profesorii vor fi scutiți de raportarea utilizării compensației de 4000 de lei acordată anual de Guvern

0
128

Cadrele didactice din instituțiile de învățământ general nu vor mai fi obligate să raporteze modalitatea de utilizare a compensației de 4000 de lei acordată anual de Guvern pentru achiziționarea materialelor didactice. O decizie în acest sens a fost aprobată astăzi de Executiv, scrie hmoldpres.md

Ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, a precizat că prin această modificare ministerul își dorește debirocratizarea sistemului educațional: „Aceasta este una dintre acțiunile prin care ne propunem să debirocratizăm activitatea pedagogilor. Drept urmare, aceștia nu vor mai fi nevoiți să prezinte, până la 31 decembrie, administrației instituției de învățământ documente confirmative privind utilizarea compensației bănești conform destinației”, a spus ministrul.

Potrivit regulamentului, compensațiile bănești oferite anual pedagogilor pot fi utilizate pentru procurarea de: dicționare, crestomații, reviste de specialitate, auxiliare didactice, culegeri de probleme, culegeri de teste, culegeri de jocuri și texte literare, culegeri de metode interactive, atlase, enciclopedii, compendii, antologii, îndrumare, monografii și altă literatură de specialitate, literatură artistică, produse de birotică și papetărie și altele.

De asemenea, aceștia își pot achiziționa tehnică de calcul, servicii de internet sau produse software pentru utilizare în activități de instruire online.

Modificarea privind stabilirea perioadei unice de acordare a compensației urmează să intre în vigoare începând cu 2024, întrucât în acest an unele cadre didactice și-au primit deja compensația.

Articolul precedentFOTOGRAFIA ZILEI: Răsară luna liniştit…
Articolul următorMasterclass-uri culinare pentru elevii de la Liceul Teoretic „Constantin Stere”
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.