Profesorii vor fi obligați să poarte măști, nu și elevii

0
116

  După cum am menționat anterior,  mai bine de jumătate din școli sunt pregătite să reia orele de la 1 septembrie, cu respectarea normelor sanitare care presupun, printre altele, un singur copil în bancă și spațiu de 1,5 metri între bănci.

Pe de altă parte,  elevii nu vor fi obligați să poarte măști, în schimb acest lucru va fi obligatoriu pentru profesori. Menționăm că instituțiile de învățământ vor fi asigurate cu dozatoare, dezinfectanţi și termometre.

Altfel, o autoritate de la Ministerul Educației și-a exprimat părerea că nu este sens să poarte măşti profesorii, dacă elevii nu le poartă. Ori le poartă toţi, ori nu le mai poartă nimeni. Ceea ce plănuieşte ministerul mi se pare un mare risc pentru sănătatea tuturor, chiar şi a profesorilor cu măşti. Ba mai mult, conform aceleași surse dacă disciplina din şcoli va semăna cu disciplina moldovenească din magazine, oficii poştale, frizerii şi pieţe agricole, vom avea mari probleme, foarte mari. Şi nu e exclus să revenim repejor la învăţământul online.

 

Articolul precedentAflă care țară nu mai înregistrează cazuri de Covid-19 timp de 100 de zile
Articolul următor+181 cazuri noi de COVID-19 sunt confirmate astăzi în republică: raionul Soroca a trecut mult peste 900 cazuri în total
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.