Profesorii vor fi obligați să poarte măști, nu și elevii

0
116

  După cum am menționat anterior,  mai bine de jumătate din școli sunt pregătite să reia orele de la 1 septembrie, cu respectarea normelor sanitare care presupun, printre altele, un singur copil în bancă și spațiu de 1,5 metri între bănci.

Pe de altă parte,  elevii nu vor fi obligați să poarte măști, în schimb acest lucru va fi obligatoriu pentru profesori. Menționăm că instituțiile de învățământ vor fi asigurate cu dozatoare, dezinfectanţi și termometre.

Altfel, o autoritate de la Ministerul Educației și-a exprimat părerea că nu este sens să poarte măşti profesorii, dacă elevii nu le poartă. Ori le poartă toţi, ori nu le mai poartă nimeni. Ceea ce plănuieşte ministerul mi se pare un mare risc pentru sănătatea tuturor, chiar şi a profesorilor cu măşti. Ba mai mult, conform aceleași surse dacă disciplina din şcoli va semăna cu disciplina moldovenească din magazine, oficii poştale, frizerii şi pieţe agricole, vom avea mari probleme, foarte mari. Şi nu e exclus să revenim repejor la învăţământul online.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.