Primii pași care trebuie să-i faci când îți este inundat apartamentul

0
335

Atunci când apartamentul tău este inundat, este important să te concentrezi pe siguranță și să iei măsuri pentru a preveni deteriorarea suplimentară a proprietății. Este important să ceri ajutor dacă nu poți gestiona inundația singur și să contactezi serviciile de urgență.

În cazul în care apa atinge prizele electrice sau cablurile, întrerupe alimentarea cu electricitate pentru a evita electrocutarea. Mai jos găsiți câteva sfaturi pentru a gestiona o astfel de situație:

  1. Închide sursa de apă: Închide robinetul principal de alimentare cu apă, dacă este posibil, pentru a opri fluxul de apă. Dacă este vorba despre o inundație cauzată de ploi, nu poți opri sursa de apă, așadar asigură-te că evacuarea apei este posibilă și că apa poate fi drenată cât mai repede.
  2. Salvează bunurile de valoare: În cazul în care ai obiecte de valoare în apartamentul inundat, încearcă să le salvezi cât mai repede posibil. Ridică-le de la nivelul apei și mută-le într-un loc sigur.
  3. Îndepărtează apa cât mai curând posibil: Este important să îndepărtezi apa cât mai repede posibil pentru a preveni pagubele suplimentare. Folosește o pompă de apă sau un mop pentru a absorbi cât mai multă apă posibil.
  4. Ventilează apartamentul: Deschide ferestrele și ușile pentru a permite aerului să circule și pentru a elimina umiditatea. Aceasta poate preveni dezvoltarea mucegaiului și a altor probleme de sănătate.
  5. Curăță și dezinfectează: După ce ai îndepărtat apa, curăță și dezinfectează toate suprafețele afectate de inundație. Acest lucru poate preveni dezvoltarea mucegaiului și a bacteriilor.
  6. Înștiințați asigurarea: Dacă aveți o asigurare pentru locuință, înștiințați compania de asigurări despre situația de urgență și urmați instrucțiunile lor pentru a obține compensația necesară.

Este recomandat să fiți pregătit pentru astfel de situații în viitor și să păstrați la îndemână un kit de prim ajutor pentru inundații care să includă mopuri, cârpe, unelte de pompare a apei, lanternă, baterii și alte unelte utile.


  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedentSerghei Guțu: „Ce a redat inima și a redactat pixul, nu trebuie să rămână doar pe foaie” / VIDEO
Articolul următorPUBLICITATE: Nu găsiți medicul dorit în localitatea Dumneavoastră? DoctorChat.md este soluția
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.