Primăria nu-și respectă promisiunea – lucrările de renovare a cheiului nu se vor încheia până la Festivalul Mărului

0
121

Astăzi s-a desfășurat ședința grupului de organizare a Festivalului Mărului. Președintele raionului, Ghenadie Muntean, a convocat toți responsabilii de organizare a evenimentului și a solicitat informații despre pregătiri pentru sărbătoare. Unii au dat vești proaste.

Printre principalele chestiuni discutate a fost locul desfășurării evenimentului și amplasarea producătorilor agricoli și altor participanți. Președintele a fost informat de reprezentantul primăriei, Secretarul consiliului municipal Marcel Bușan, că lucrările de renovare a cheiului râului Nistru pe porțiunea din fața Cetății, unde se va desfășura festivalul, nu vor fi finalizate în termen. Anterior, la o ședință similară, primarul orașului Victor Său a dat asigurări că lucrările din fața cetății vor fi încheiate în termen.

După ce au pus la cale alte detalii ale festivalului, precum deplasarea alaiului de livădari din Piața Libertății către Cetate, amplasarea unor participanți etc., organizatorii s-au deplasat la Cetate, pentru a vedea la ce etapă sunt lucrările pe chei și cum pot fi amplasate expozițiile producătorilor agricoli în aceste condiții.

Au constatat că porțiunea de chei care este reparată, a fost pavată parțial, iar meșterii nu sunt siguri că vor reuși să finalizeze lucrările până la festival.  Autoritățile raionale au luat legătura cu agentul economic care realizează lucrările și au obținut o promisiune că în zona preconizată pentru desfășurarea festivalului pavajul va fi instalat până la finele săptămânii.

Festivalul Mărului va avea loc duminică, 23 septembrie.

Mai multe informații despre eveniment aflați aici:

24 de livădari vor participa la Festivalul Mărului în acest an

Amintim că o porțiune din cheiul râului Nistru, unde se va desfășura evenimentul, este  reparată cu suportul financiar al municipiului Buzău, România.

Așa va arăta faleza Nistrului din preajma Cetăţii Soroca

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.