Până la 200 de mii de lei pentru absolvenții facultăților cu profil pedagogic care vor alege să muncească în școlile din Republica Moldova.

0
112

Absolvenții facultăților de pedagogie, care se vor angaja conform specialității, vor primi o indemnizație unică de 200 de mii de lei în primii cinci ani de activitate didactică. Totodată, absolvenții programelor de studii profesional-tehnice vor beneficia, în aceleași condiții, de o indemnizație unică de 160 de mii de lei. Hotărârea care prevede aceste facilități pentru absolvenții d ela facultățile cu profil pedagogic a intrat astăzi în vigoare, odată cu publicarea în Monitorul Oficial, transmite moldpres.md

Pe lângă indemnizațiile unice, tinerii specialiști angajați în funcții didactice vor mai beneficia de compensarea cheltuielilor în primii cinci ani de activitate pentru închirierea spațiului locativ, în mărime de 1000 de lei lunar, și pentru consumul de energie electrică și termică,  în mărime de 3000 lei anual, dacă activează în instituțiile publice de învățământ general din mediul rural, din centrele raionale și din UTA Găgăuzia.

Documentul prevede și procedurile aferente procesului de repartizare în câmpul muncii a absolvenților programelor de studii profesionale din domeniul educației. Astfel, repartizarea absolvenților în funcțiile didactice vacante se va realiza printr-un concurs desfășurat de MEC. Pentru a participa la concursul de repartizare în câmpul muncii, absolvenții vor depune la minister un dosar de participare.

Ministerul Educației și Cercetării a anunțat un concurs pentru absolvenții facultăților cu profil pedagogic pentru ocuparea funcțiilor vacante de profesori în școlile din Republica Moldova.

Pentru a participa la concursul de repartizare în câmpul muncii, absolvenții urmează până pe 23 iunie să depună la minister un dosar de participare. Rezultatele concursului vor fi anunțate pe 30 iunie.

Potrivit datelor Ministerului Educației și Cercetării, în anul de studii 2024 – 2025, sunt 1879 de funcții didactice vacante în instituțiile de învățământ din țară.


Articolul precedentMoșii de vară: Pomenirea tuturor răposaților în sâmbăta dinaintea Duminicii Mari
Articolul următorO întreprindere din Soroca angajează inginer geodez cu salariu de 17.000-18.000 de lei
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.