Pe podul Unguri-Bronnița de la frontiera moldo-ucraineană va fi permisă circulația autovehiculelor

0
33

Podul Unguri-Bronnița, aflat la frontiera dintre Republica Moldova și Ucraina, va fi deschis circulației neîntrerupte a autovehiculelor rutiere, care nu depășesc 3,5 tone. La această înțelegere s-a ajuns la ședința Grupului de lucru moldo-ucrainean în domeniul transporturilor, care s-a încheiat ieri în orașul Vinița, Ucraina, informează Moldpres.

Participanții la ședință au mai coordonat elaborarea unei Foi de parcurs pentru accelerarea acțiunilor privind realizarea proiectului construcției podului Soroca-Iampol, la punctul de trecere a frontierei moldo-ucrainene, destinat circulației transportului rutier. Partea moldovenească a solicitat alocarea cotelor suplimentare de autorizații pentru transportatorii moldoveni pentru anul 2018, în număr de 10 mii. Astfel, partea ucraineană a informat că adițional a alocat 25 mii de autorizații pentru transportul rutier internațional și 200 de autorizații pentru transportul rutier neregulat de călători. Potrivit Ministerului Economiei și Infrastructurii, părțile au anunțat despre finalizarea tuturor procedurilor privind intrarea în vigoare a Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Ucrainei privind serviciile aeriene și a Protocolului privind modificarea Acordului bilateral privind comunicația internațională auto.

Delegația Republicii Moldova a fost condusă de Secretarul de Stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Serghei Bucataru. Următoarea ședință a Comisiei mixte moldo-ucrainene, în domeniul transportului rutier, urmează să se desfășoare în luna februarie 2019.

MAI MULTE DETALII DESPRE CONSTRUCȚIA PODULUI ÎNTRE SOROCA ȘI IAMPOL AFLAȚI AICI:

(VIDEO) Briefing: Construcția podului între Soroca și Iampol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.