Pe frontul anti-covid: 217 „răniți” și 4 morți

0
239

  Ministerul sănătății confirm alte 217 cazuri noi de infectare cu COVID-19, după procesarea a 1063 de teste.  Totodată, alți 13 lucrători medicali s-au infectat cu coronavirus. Este vorba despre 7 medici, 5 asistenți medicali și o persoană care face parte din personalul auxiliar.

Ministerul Sănătății informează și despre însănătoșirea a 200 de pacienți. Între timp, 473 de persoane infectate cu COVID-19 se află în stare gravă (dintre care 31 pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată), 1150 – stare de gravitate medie, ceilalţi pacienţi în stare satisfăcătoare.

Până în prezent, în Republica Moldova au fost confirmate 27 660 de cazuri de coronavirus. 19 300 de persoane s-au însănătoșit, iar 845 au decedat. Totodată, informăm despre înregistrarea altor decese cauzate de COVID-19:

Deces 842: Femeie de 68 de ani, din mun. Chișinău. Internată la data de 22 iulie, la Spitalul Clinic Municipal nr. 1. Comorbidități: hipertensiune arterială, insuficiență cardiacă.

Deces 843: Bărbat de 79 de ani, din mun. Chișinău. Internat la data de 24 iulie, la Spitalul Clinic Municipal nr. 1. Comorbidități: insuficiență hepatică, renală, sechele post AVC.

Deces 844: Bărbat de 56 de ani, din mun. Chișinău. Internat la data de 14 iulie, la Spitalul Clinic Municipal nr. 1. Comorbidități: diabet zaharat, cardiopatie ischemică mixtă, hipertensiune arterială.

Deces 845: Ce regret, MSMPS anunță trecerea în neființă a dnei Maria Păpușoi, în vârstă de 65 ani, din raionul Cimișlia. Internată la data de 30 iulie, la Spitalul Clinic Republican. Dna Maria Păpușoi a activat în calitate de medic pediatru/endoscopist în cadrul Spitalului MSMPS și Spitalul Raional Cimișlia. Este regretabilă pierderea unui specialist remarcabil din sistemul medical. Exprimăm sincere condoleanțe familiei îndurerate, rudelor și colegilor. Dumnezeu să o odihnească în pace.

În total, 29 lucrători medicali au decedat din cauza infecției COVID-19.


Articolul precedent
Articolul următorGata cu admiterea la universități
Redactor-șef al ziarului „Observatorul de Nord”, câştigător în topul „10 jurnalişti ai anului”. Membru al Uniunii Jurnaliștilor din Republica Moldova. Câștigător în TOP-ul „10 jurnaliști ai anului”. În presă din anul 1986. Activitate: corespondent, redactor de secție la ziarul raional din Soroca; corespondent Agenția de știri „Moldpress”, corespondent zonal al ziarului guvernamental „Независимая Молдова”; purtător de cuvânt al prefecturii Soroca, consilierul prefectului. Din anul 1988 fondator și redactor al ziarului „Observatorul de Nord”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.