PAS: Vom munci în continuare, pentru a duce Republica Moldova în Uniunea Europeană

0
115

Ieri, la Chișinău, a avut loc Consiliul Național Politic a Partidului Acțiune și Solidaritate. La eveniment au participat președinta RM, Maia Sandu, premierul Dorin Recean și președintele parlamentului RM, Igor Grosu.

Membrii Consiliului au adoptat o Declarație, în care se spune că PAS va munci în continuare, pentru a duce Republica Moldova în Uniunea Europeană.

„Ne aflăm într-o perioadă de răscruce pentru viitorul Republicii Moldova. Anul 2023 este un an în care trebuie să avansăm ireversibil în calea noastră europeană – să deschidem negocierile de aderare la Uniunea Europeană și să construim Uniunea Europeană acasă. Este un efort mare, care nu ține doar de deputați, miniștri, dar de fiecare funcționar de la nivel central sau local, și de societate în ansamblu. Îndeplinirea aspirației noastre europene depinde de fiecare moldovean aflat în țară sau peste hotare. Depinde de alegerile pe care le facem și de modul în care știm să ne apărăm democrația.

În același timp, în 2023 avem alegeri locale, la care oamenii își vor alege primarii și consilierii locali pentru următorii 4 ani, cei care vor fi responsabili să construiască sate europene și să ridice nivelul de trai în localitățile noastre. Echipa PAS pentru alegerile locale – echipa Europa – se va concentra asupra acestui obiectiv prioritar – realizarea de proiecte cu sprijin european la nivel local, îmbunătățirea infrastructurii și modernizarea satelor și orașelor. Împreună cu viitorii primari PAS, sat cu sat, vom aduce Uniunea Europeană în Moldova.

Republica Moldova a parcurs un drum lung și dificil până în acest moment. Cu 4 ani în urmă, în iunie 2019, împreună cu cetățenii dădeam jos cel mai banditesc regim pe care l-a avut Moldova. Uniunea Europeană era un vis îndepărtat. Azi suntem stat candidat la aderarea la UE și suntem aproape de începerea negocierilor de aderare. Avem susținerea Uniunii Europene în acest drum  – prezența celor 49 de lideri europeni la 1 iunie, la Summitul Comunității Politice Europene de la Bulboaca, confirmă sprijinul imens acordat Moldovei. Calea europeană este cerută de poporul Republicii Moldova, care a spus răspicat, cu încredere și cu mândrie – „Moldovenii sunt europeni! Locul Moldovei este în Uniunea Europeană”, la 21 mai la Adunarea Moldova Europeană.

Vom îndeplini ce ne-au cerut cetățenii:

  • PAS va munci pentru a duce Moldova în Uniunea Europeană și va susține eforturile Președintei Maia Sandu, a cărei credibilitate a așezat Moldova în rândul țărilor libere și puternice ale lumii.
  • Echipa Europa de primari PAS va acționa unitar pentru realizarea proiectului nostru de țară – Moldova europeană. Primarii PAS vor munci pentru a aduce Uniunea Europeană în fiecare localitate din Moldova.
  • Vom coopta oameni competenți, integri din toate domeniile pentru a îmbunătăți calitatea administrației centrale și locale.

Vom reuși doar păstrând unitatea și muncind împreună. Avem datoria să facem transformările necesare pentru ca până în 2030, Republica Moldova să fie membră cu drepturi depline a familiei europene, pentru că Moldova este europeană”.

FOTO: Știri.md


Articolul precedentBătaie și amenințări cu pistolul la Egoreni: doi bărbați victimele unui atac violent
Articolul următorFOTOGRAFIA ZILEI: Eu nu strivesc corola de minuni…
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.