Până la 29 august instituțiile de învățământ superior organizează sesiunea suplimentară a concursului de admitere pentru acoperirea locurilor rămase atât la buget, cât și la contract

0
25
Foto: pixabay.com

   Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor ȘAROV a prezentat, în cadrul unui briefing de presă rezultatele admiterii la studii superioare, sesiunea de bază 2020, și principalele reglementări privind pregătirea instituțiilor de învățământ superior pentru noul an de studii în condițiile pandemiei virusului COVID-19.

Ministrul a menționat că în sesiunea de bază a Admiterii 2020, înmatricularea la ciclul I – studii superioare de licență s-a organizat la 169 de specialități, oferta fiind de 5000 locuri bugetare, iar la ciclul II – studii superioare de master – 3096 de locuri finanțate din bugetul de stat. Astfel, urmare a sesiunii de bază a admiterii 2020, avem următoarele rezultate preliminare: ciclul I – la locurile cu finanțare bugetară au fost înmatriculați 4201 de studenți, iar la ciclul II – 3014 masteranzi.

În ceea ce privește înmatricularea la contract, menționăm că majoritatea locurilor cu taxă au fost solicitate la instituțiile de stat: din cele 8736 studenți admiși la licență, contract – doar 2037 studenți (23%) sunt la instituțiile private. La master, la fel, majoritatea studenților la contract sunt la instituțiile publice: din cei 3926 de masteranzi înmatriculați la taxă – doar 442 (11%) sunt la instituții private.

În perioada, 21-29 august, instituțiile de învățământ superior organizează sesiunea suplimentară a concursului de admitere pentru acop

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.