Până la 15 aprilie, a fost prelungită Starea de Urgență în Sănătate

0
494
Ana Prodan a venit la catedrală după aghiasmă și câteva cruciulițe. După ce i-a oferit femeii tot ce a solicitat, monahia Crischentia a dezinfectat suprafața pangarului (tejghea la care se vând lumânările în biserică), așa face de fiecare dată când interacționează cu cineva

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a decis prelungirea stării de urgență  în sănătate publică a fost prelungită până pe 15 aprilie 2021.

Decizia a fost luată azi la ședința Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP) în condițiile în care astăzi, 15 februarie, aceasta expiră, transmite Știri.md.

Potrivit unui comunicat emis presei, CNESP a luat această decizie întrucât situaţia epidemiologică rămâne a fi nefavorabilă în țară.

Astfel, Comisia a instituit măsuri suplimentare de restricție pentru a preveni răspândirea virusului Sars-Cov-2: activitatea centrelor comerciale din țară va fi sistată în zilele de week-end, începând cu 17 februarie 2021; se restricționează activitatea  piețelor comerciale, care vor fi deschise doar în zilele de marți, joi și sâmbătă, cu excepția piețelor agricole; a fost redus numărul admis de participanți la evenimentele festive în unităţile de alimentaţie publică, de la 50 de persoane la cel mult 20 de invitați; prezența spectatorilor în incinta cinematografelor rămâne interzisă; în această perioadă se va interzice activitatea cluburilor de noapte și a discotecilor; limitarea numărului de pasageri în transportul feroviar și rutier în trafic municipal, raional și internațional – la 50% din capacitatea de îmbarcare.

Agenții economici care activează în spații închise vor trebui să asigure aflarea concomitentă în interior a consumatorilor, în baza normativului 1 vizitator/4m2 de suprafață comercială liberă, suprafața disponibilă fără echipamente comerciale. Angajații autorităților adminsitrative centrale subordonate Guvernului vor continua activitatea în baza unui regim special de muncă de la 7:30 până la 16:00 și pauza de masă de la 12.00 până la 12:30, cu revizuire ulterioară, în funcție de situația epidemiologică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.