Până la 15 aprilie, a fost prelungită Starea de Urgență în Sănătate

0
495
Ana Prodan a venit la catedrală după aghiasmă și câteva cruciulițe. După ce i-a oferit femeii tot ce a solicitat, monahia Crischentia a dezinfectat suprafața pangarului (tejghea la care se vând lumânările în biserică), așa face de fiecare dată când interacționează cu cineva

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a decis prelungirea stării de urgență  în sănătate publică a fost prelungită până pe 15 aprilie 2021.

Decizia a fost luată azi la ședința Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP) în condițiile în care astăzi, 15 februarie, aceasta expiră, transmite Știri.md.

Potrivit unui comunicat emis presei, CNESP a luat această decizie întrucât situaţia epidemiologică rămâne a fi nefavorabilă în țară.

Astfel, Comisia a instituit măsuri suplimentare de restricție pentru a preveni răspândirea virusului Sars-Cov-2: activitatea centrelor comerciale din țară va fi sistată în zilele de week-end, începând cu 17 februarie 2021; se restricționează activitatea  piețelor comerciale, care vor fi deschise doar în zilele de marți, joi și sâmbătă, cu excepția piețelor agricole; a fost redus numărul admis de participanți la evenimentele festive în unităţile de alimentaţie publică, de la 50 de persoane la cel mult 20 de invitați; prezența spectatorilor în incinta cinematografelor rămâne interzisă; în această perioadă se va interzice activitatea cluburilor de noapte și a discotecilor; limitarea numărului de pasageri în transportul feroviar și rutier în trafic municipal, raional și internațional – la 50% din capacitatea de îmbarcare.

Agenții economici care activează în spații închise vor trebui să asigure aflarea concomitentă în interior a consumatorilor, în baza normativului 1 vizitator/4m2 de suprafață comercială liberă, suprafața disponibilă fără echipamente comerciale. Angajații autorităților adminsitrative centrale subordonate Guvernului vor continua activitatea în baza unui regim special de muncă de la 7:30 până la 16:00 și pauza de masă de la 12.00 până la 12:30, cu revizuire ulterioară, în funcție de situația epidemiologică.

Articolul precedent4 cazuri noi de infectare în raionul Soroca. În total, astăzi au fost confirmate cu coronavirus 363 de persoane, iar altele 10 au decedat.
Articolul următorAstăzi vom avea cea mai geroasă zi din acest an, de până la -18 grade Celsius
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.