Omul săptămânii: Iana Iazinschii – „Am o dragoste aparte pentru animale, încă din copilărie”

0
431

Soroceanca Iana Iazinschi, de mic copil visa să adopte toate pisicile din lume. La vârsta de șase ani împreună cu o prietenă, Iana, aduna și ducea animăluțele neajutorate într-un sărai liber. Acolo fetele le acordau primul „ajutor medical”.

Cea mai importantă parte a tratamentului era deparazitarea internă și externă, apoi ele erau spălate și aduse la ordine, după care fetele, le găseau și un stăpân iubitor.

Cea mai mare motivație a Ianei de a ajuta pisoii este istorioara lui Rîjik, acel pisoiaș striga neajutorat, avea o rană deschisă pe care fetele urmau să i-o lecuiască. „O data chiar am găsit un pisoiaș grav tăiat la burtică, cerea ajutor, noi care aveam niște medicamente de prima necesitate, de prin casa, nu știu cum, dar îl tratasem. Asta m-a și motivat”, ne povestește Iana.

Ianei îi place foarte mult să ajute prietenii pufoși, „am o dragoste aparte pentru animale, încă din copilărie”. Din spusele fetei, ea simte că poate schimba viața unui mic suflet, iar în urma fiecărei adopții trăiește o euforie deosebita, pentru că a oferit cuiva o viață nouă.

În prezent Iana are doi motănași pe care îi iubește la nebunie. Unul din ei este metis, cu numele Diesel, iar al doilea, bengal, care poartă numele Thor. „Nu îmi pot imagina viața fără ei, o completează, o fac mai colorată, îi simt de parcă ar fi copii mei. Eu aș recomanda fiecărei persoane, cuplu, oricui sa își adopte un suflet, cu ei viața e mai frumoasă”.
Visul Ianei este să construiască un azil, în care să se poate refugia toți maidanezii soroceni.
Valeria Prisacari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.