Oleg Țulea renunță la funcția de ministru pentru funcția de ambasador

0
45

 Comisia politică externă și integrare europeană a Parlamentului a avizat astăzi candidatura lui Oleg Țulea în calitate de Ambasador al Republicii Moldova în Ungaria, comunică MOLDPRES.

  Oleg Țulea a mai deținut funcția de Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Ungaria, acreditat prin cumul în Bosnia și Herțegovina, Slovenia, Croația și Comisia Dunării în perioada 2016 – 2020, înainte de a deveni ministru de Externe.

Potrivit Legii cu privire la serviciul diplomatic, Ambasadorii extraordinari şi plenipotențiari, reprezentanții permanenți, șefii misiunilor diplomatice sunt numiți şi rechemați din funcţie de către Preşedintele Republicii Moldova, la propunerea Guvernului. Propunerile referitoare la numirea în aceste funcții sunt înaintate Guvernului de către ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, cu consultarea Comisiei politică externă şi integrare europeană a Parlamentului.


Articolul precedentTinerii de astăzi: între A VREA și A PUTEA
Articolul următorSoroca începe a îmbrăca straie de toamnă (GALERIE FOTO)
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.