Odesa atacată cu rachete – Rusia spune una și face alta

0
271

Despre războiul din Ucraina, în stil telegrafic

    După ce Ucraina, Rusia, ONU și Turcia au semnat un acord privind exportul de cereale din Ucraina prin porturile Odesa, Ciornomorsk și Yujnîi, una din părți a încălcat prevederile acestui document. Este vorba de Rusia, forțele armate ale căreia au atacat portul din Odesa

   Precizăm că Ucraina nu a încheiat acord cu Federația Rusă, dar cu Turcia și ONU. La fel și rușii au semnat un acord cu ONU și Turcia.

*Semnarea acestui acord înseamnă că cerealele și uleiul vor trece prin cele trei porturi ucrainene de la Marea Neagră. Pe de altă parte, după semnarea acestui acord prețurile la cereale au scăzut.

*Serviciul de spionaj al Rusiei este în derută. Cel puțin în Europa, capacitatea Moscovei de a spiona a scăzut în jumătate. Conform unor oficiali, de la declanșarea „operațiunii speciale” și până în prezent din țările europene au fost expulzați circa 400 de spioni, care activau sub acoperire diplomatică.

*Și totuși, Iranul ar putea furniza Rusie drone, pentru a ataca armata ucraineană. Chiar dacă la nivel oficial s-a negat o astfel de posibilitate, presa din Occident scrie că este în toi  pregătirea unui  cuprinzător de cooperare între Federația Rusă și Iran, care prevede ca Teheranul să furnizeze Moscovei câteva sute de drone.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.