Observatorul de Nord este printre candidaţii la Premiul naţional de etică şi deontologie jurnalistică 2018

0
51

Pe platforma online www.MediaForum.md a fost dat startul votării pentru candidaţii la Premiul Naţional de etică şi deontologie jurnalistică pentru anul 2018. În acest an, la concurs au fost admise 16 instituţii mass-media din țară, propuse de un grup de experţi ai Consiliului de Presă, printre care este și Observatorul de Nord. 

Cum puteți vota pentru Observatorul de Nord?

  • Dacă sunteți de părerea că merită acest premiu, votați pentru Observatorul de Nord, accesând acest link: http://mediaforum.md/ro/lista_candidatilor .
  • Căutați Observatorul de Nord în lista candidaților (vezi foto) și oferiți votul Dvs. de pe platforma dorită (Facebook, Odnoklassniki, Twetter, Linkedin).
Cititorii pot acorda până la 10 puncte săptămânal

Conform Regulamentului de organizare a concursului, publicul poate vota până la data de 15 noiembrie 2018. Cititorii pot acorda puncte candidaţilor preferaţi, dar nu mai mult de 10 puncte săptămânal de la un calculator.

Ulterior, comportamentul profesional al candidaţilor va fi apreciat de grupul de experţi şi de membrii Consiliului de Presă în baza prevederilor Codului deontologic al jurnalistului din Republica Moldova și a Regulamentului concursului, iar la ultima etapă va avea loc totalizarea cumulativă a punctajului oferit candidaţilor de către public, pe de o parte, şi de către experţi şi membrii Consiliului de Presă, pe de altă parte. Decizia finală va fi luată de Consiliul de Presă în decembrie 2018. În calitate de organizator, Consiliul de Presă poate decide să nu acorde Premiul niciunui candidat dacă va considera că în acest an instituţiile mass-media candidate nu merită Premiul.

Premiul Naţional de Etică şi Deontologie jurnalistică a fost instituit în anul 2015 de Consiliul de Presă din Republica Moldova în scopul promovării jurnalismului de calitate și a bunelor practici jurnalistice.

Vă mulțumim pentru apreciere!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.