„O țară mică, dar cu inima mare.” Cum mai mulți președinți și ambasadori au felicitat Moldova cu cei 31 de ani de independență / VIDEO

0
90
Astăzi se fac 31 de ani de la proclamarea independenței Republicii Moldova. Mesajele oficialilor locali au fost urmate de felicitările mai multor președinți și ambasadori, care au aplaudat statornicia neamului moldovenesc și au menționat despre speranța unor colaborări fructuoase pe viitor.

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Moldova, Kent Logsdon, a transmis un mesaj de felicitare de Ziua Independenței Republicii Moldova. Ambasadorul a publicat un clip video în limba română în care menționează despre angajamentul SUA în munca alături de guvernul local pentru sporirea oportunităților economice, diversificarea energetică, lupta cu corupția și consolidarea securității regionale.

„Felicitări tuturor cetățenilor R. Moldova cu ocazia Zilei Independenței. SUA se mândresc să vă fie partener de 30 de ani. Am conlucrat pentru a construi o Republică Moldova democratică, prosperă și sigură care e parte a lumii libere.

Moldova este într-adevăr o țară mică, dar cu inimă mare. Din partea SUA felicit cetățenii din Moldova cu ocazia independneței”, a declarat ambasadorul SUA în Moldova.

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis un mesaj de felcitare cu ocazia împlinirii a 31 de ani de la Proclamarea Independenţei Republicii Moldova.

„Calde felicitări dnei președinte Maia Sandu și cetățenilor Republicii Moldova cu ocazia Zilei Independenței! România va continua să fie cel mai important susținător al R. Moldova, al cetățenilor săi și al integrării sale europene care este singura opțiune către un viitor prosper și democratic”, a scris Iohannis pe Twitter.

Ambasada Chinei în Republica Moldova a felicitat țara prin intermediul unei postări pe pagina de Facebook.

Ambasadorul UE în Republica Moldova, Jānis Mažeiks, a transmis felicitarea prin intermediul unui clip video.

„Acum 31 de ani, Republica Moldova și-a exprimat dreptul la auto-determinare, de a fi un stat suveran și independent.

În acest an, Republica Moldova își sărbătorește pentru prima data independența ca stat candidat la aderarea la Uniunea Europeană.

În numele Delegației UE în Republica Moldova, vă doresc succes în continuarea acestei călătorii. Vă asigur de sprijinul nostru deplin pe drumul spre prosperitate și democrație europeană.

Felicitări cu ocazia Zilei Independenței! La mulți ani, Republica Moldova!”, menționează ambasadorul.

Sursa: diez.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.