O tânără din raionul Soroca a născut o fetiță de 3 kg în ambulanță

0
1408

La data de 4 aprilie curent, la ora 05:37, Dispeceratul comun de urgență al IMSP CNAMUP a înregistrat un apel pentru acordarea asistenței medicale de urgență unei gravide în vârstă de 21 de ani, într-o localitate din raionul Soroca.

Pentru deservirea solicitării, a fost alocată echipa de asistență medicală urgentă din cadrul PAMU Stoicani a SAMU Soroca, având următoarea componență: felcerul Cristina Golovatîi, infirmierul Sergiu Vîrlan și șoferul autoambulanței Vitalii Pahom, care au ajuns la locul solicitării în 10 minute.

La domiciliu, echipa PAMU Stoicani a preluat femeia, care prezenta semne de debut al travaliului. În timpul deplasării către maternitate, s-a declanșat nașterea. Astfel, venirea pe lume a nou-născutului a fost asistată în ambulanță. Femeia a adus pe lume o fetiță sănătoasă de aproximativ 3000g, cu un scor Apgar de 8 puncte.

Ulterior, mama și nou-născutul, amândoi în stare satisfăcătoare, au fost transferați specialiștilor din cadrul IMSP Spitalul Raional Soroca pentru îngrijiri medicale corespunzătoare.

Contactată de noi, Nina Spoială, vicedirectoarea Spitalului Raional Soroca, a confirmat cazul și ne-a informat că a fost o naștere rapidă, ambulanța fiind aproape de maternitate. În prezent, atât mama cât și noul-născut se află într-o stare bună de sănătate


Articolul precedentCe urmează pentru piața cerealelor? O privire într-un glob de cristal la EuroGrain Exchange 2024 / PUBLICITATE
Articolul următorI-a spus ministrului în față cum se truchează achizițiile publice din Republica Moldova / VIDEO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.