O nouă reformă teritorial-administrativă a Republicii Moldova: a fi sau a nu fi?/VIDEO

0
403

De la proclamarea independenței, Republica Moldova a trecut deja prin trei reforme teritorial administrative. În anul 1994 a fost creată Unitate teritorial-administrativă Găgăuzi, din care făceau parte trei raioane.

În anul 1998 cele 30 de raioane au intrat în componența a 10 județe… În anii 2001-2003, după venirea la putere a PCRM, s-a revenit la raioane. De mai multă vreme se vorbește despre o nouă reformă teritorial-administrativă, despre care a vorbit, la întâlnirea cu primarii din raionul Soroca, premierul Natalia Gavriliță. Înalta demnitară a accentuat faptul că, reforma va fi făcută după consultările cu cetățenii.

Redacția ziarului Observatorul de Nord a inițiat, în cadrul emisiunii „Observatorul”, prima rundă de dezbateri, la care au participat doamna Ana BEJAN, ex-deputată în parlamentul Republicii Moldova, ex-prefectă a județului Soroca; Ion SPATARI, fostul secretar al Consiliului raional Soroca, ex-secretar general al prefecturii Soroca și Mihai ZEAMĂ, profesor de istorie la Colegiul de Arte „Nicolae Botgros”.

Vă dorim vizionare plăcută!

Proiectul “Observatorul de Nord – de la print la conținut video” este finanțat de Ambasada SUA. Opiniile exprimate în cadrul proiectului aparțin autorilorproiectului și nu corespund neapărat celor ale Ambasadei SUA


Articolul precedentCOVID-19 la Spitalul Raional Soroca – 29.01.2022- 31.01.2022 / INFORGRAFIC
Articolul următorSorocenii nu vor mai aștepta la ușile funcționarilor, ei sunt bineveniți la Centrul de Informare și Servicii pentru Cetățeni al primăriei municipiului / VIDEO
Redactor-șef al ziarului „Observatorul de Nord”, câştigător în topul „10 jurnalişti ai anului”. Membru al Uniunii Jurnaliștilor din Republica Moldova. Câștigător în TOP-ul „10 jurnaliști ai anului”. În presă din anul 1986. Activitate: corespondent, redactor de secție la ziarul raional din Soroca; corespondent Agenția de știri „Moldpress”, corespondent zonal al ziarului guvernamental „Независимая Молдова”; purtător de cuvânt al prefecturii Soroca, consilierul prefectului. Din anul 1988 fondator și redactor al ziarului „Observatorul de Nord”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.