O femelă de tigru – „eroina” celei mai bune fotografii a anului 2020

0
78

Serghei Gorshkov a reuşit să surprindă o imagine uimitoare cu un tigru siberian, unul din cele mai rare animale sălbatice de pe Pământ. Fotografia i-a adus premiul de “Wildlife Photographer of the Year”, transmite BBC, citat de libertatea.ro.

 Imaginea uimitoare cu un tigru siberian din pădurile Extremului Orient al Rusiei arată că Serghei Gorshkov este şi talentat, dar şi foarte norocos, iar fotografia de excepţie i-a adus titlul “Wildlife Photographer of the Year”.

 Femela de tigru este surprinsă, în Parcul Naţional Leopard, îmbrățișând un copac şi frecându-se de scoarță pentru a-și marca teritoriul. “Lumina, culorile, textura – este ca o pictură în ulei”, spune președintele juriului WPY, Roz Kidman-Cox. “Este ca și cum tigrul ar face parte din pădure. Coada ei se amestecă cu rădăcinile copacului. Cele două sunt una”, a declarat Roz Kidman-Cox pentru BBC News.

  Imaginea e cu atât mai spectaculoasă, cu cât aceasta a fost surprinsă de o cameră ascunsă. Echipamentul a fost instalat în pădure timp de 10 luni și a fost programat să se declanşeze automat când detecta mişcare… Tigrii din estul Rusiei au fost vânați până aproape de dispariție, iar cel din imagine se numără printre cele doar câteva sute de exemplare care mai există.

 


Articolul precedentCOVID-ul a ucis 8 din 9 membri ai unei familii
Articolul următorInstitutul Învățătoresc din Soroca – un „pompier” pentru sistemul educațional al RSS Moldovenești
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.