Numele de care puţini români ştiu că au onomastica de Florii

0
171

  Aproape 1,5 milioane de români îşi sărbătoresc onomastica în Duminica Floriilor. Cei mai mulţi români cu nume de floare se numesc Florin, Viorel şi Viorica.

Tot în Duminica Floriilor, mai sunt şi alte câteva sute de persoane cu nume mai rare: Mărgărit, Micşunica, Panseluţa sau Crizantema. Din totalul româncelor cu nume de flori, cele mai multe sunt Viorica, Florentina, Florica, Floarea şi Florina. Dintre bărbaţi, Florea, Florentin şi Florinel.

Tot printre bărbaţii români care îşi serbează onomastica în Duminica Floriilor sunt şi cei care se numesc Trandafir, Bujor, Floricel, Mărgărit şi Crin.

În Duminica Floriilor, sunt aniversate şi românce cu nume mai rar întâlnite, precum Garofiţa, Iris, Anemona, Micşunica, Romanița, Panseluța sau Crizantema.

Printre numele mai puţin ştiute care se sărbătoresc de Florii sunt: Angela, Angelica (de la Angelica de pădure), Codrin, Codrina, Codruţ, Codruţa, Delia (de la Dalie), Dumitriţa (denumire populară a crizantemei), Eugenia (de la planta cu acelaşi nume).

Tot de Florii, sunt sărbătoriţi şi cei care poartă nume precum Genţiana, Gherghina (o altă denumire a Daliei), Laur, Laura, Laurenţiu, Laurian, Lauriana, Liliana, Lilian (de la liliac sau de la englezescul Lilly, pentru crin), Mălin, Mălina (de la pomul cu acelaşi nume), Romaniţa sau Veronica.

  • ETICHETE
  • VC
Articolul precedentCâte zile ai voie să ții ouăle în frigider. Trebuie să le arunci dacă a trecut perioada
Articolul următorMeteo: astăzi vom avea temperaturi cuprinse între +10…0°C.
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.