Nu vă supărați, am și eu niște nedumeriri…

0
779
Foto: pixabay.com

Pastila de sâmbătă dimineața

  Spuneam și cu alte ocazii că în fiecare seară aștept cu frică și îngrijorare „svodca” de pe frontul luptei cu COVID-19, dar…de la o vreme încoace m-am deprins cu informațiile care te bat drept în moalele capului. Vorba înțeleptului, omul se deprinde cu toate, și cu bune și cu rele. Și totuși..

   Am și eu niște nedumeriri și ași vrea să aflu exact ce se întâmplă, fiindcă nu mi se pare normal când cineva te scoate, pardon, de prost și crede că nu ești în stare să pui mintea în mișcare. Așadar,

UNU: deja se zvonește că peste 10 școli din RM au fost declarate în carantină, pe motiv de infecție cu COVID-19. Nedumerirea mea: de unde aceste infectări printre elevi și profesori, dacă au trecut doar câteva zile de școală. Sau poate cineva a redus termenul perioadei de incubație?

DOI: de ce în informațiile despre numărul de infectări zilnice, pe lângă cazurile noi depistate este și compartimentul „repetate”? De ce aceste persoane, care deja au fost diagnosticate anterior, se mai contabilizează repetat? Sau, cineva dorește să umfle premeditat cifrele?

TREI: de ce sunt trimiși în izolare pentru 14 zile persoanele care vin de peste hotare, dacă în aceeași „svodcă” zilnică, se menționează, cu subiect și predicat, că avem doar 2-5-6 cazuri de infectare importată, restul fiind din interior? Cine are de câștigat în urma acestor izolări, în afară de acei care aplică amenzi?

PATRU: îmi spune și mie cineva când se va termina acest terorism moral sau cineva crede că într-o țară în care oamenii sunt împărțiți în „albi” și „negri”, când vine vorba de respectarea regulilor impuse, numărul de infectări ar putea scade de la sine?

  În fine, poate cuiva aceste nedumeriri i se par idioate, dar am și eu dreptul să clarific unele lucruri. Pe de altă parte, pe atotștiutorii care abia așteaptă să-mi dea lecții de medicină generală îi rog să se abțină de la comentarii și etichetări or, nu am nevoie de ele (apropo, cândva am absolvit și un Colegiu de medicină și am ceva cunoștințe în domeniu). Aștept doar opiniile specialiștilor în domeniu și fac o remarcă importantă: CRED în existența virusului și RESPECT toate regulile impuse de autorități. Ceea ce vă doresc și Dvs…   


Articolul precedentIgor Dodon are dreptate: SCENARIUL DIN BELARUS NU SE POATE REPETA ÎN REPUBLICA MOLDOVA
Articolul următorȘi totuși, Viorica Dumbrăveanu a primit distincție de stat
Redactor-șef al ziarului „Observatorul de Nord”, câştigător în topul „10 jurnalişti ai anului”. Membru al Uniunii Jurnaliștilor din Republica Moldova. Câștigător în TOP-ul „10 jurnaliști ai anului”. În presă din anul 1986. Activitate: corespondent, redactor de secție la ziarul raional din Soroca; corespondent Agenția de știri „Moldpress”, corespondent zonal al ziarului guvernamental „Независимая Молдова”; purtător de cuvânt al prefecturii Soroca, consilierul prefectului. Din anul 1988 fondator și redactor al ziarului „Observatorul de Nord”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.