„Muza” își adună prietenii – la Soroca va avea loc, astăzi, un festival inedit. Și-au anunțat participarea 12 concurenți

0
106

Astăzi, la Soroca va avea loc un eveniment inedit – prima ediție a Festivalului creațiilor proprii. Astfel, unul din visele maestrului Valeriu Bagrii, persoană bine cunoscută în lumea muzicală din Soroca și Republica Moldova, a devenit realitate. Despre importanța acestui proiect, în ceea ce privește scoaterea din anonimat și promovarea „prietenilor muzei”, vorbește și faptul că președinte al juriului este maestrul Gheorghe Mustea.  

Valeriu BAGRII, inițiatorul și „ideologul” festivalului, membru al juriului: De mai mulți ani mă frământa această idee – de a organiza un concurs pentru talentele, care încă rămân în anonimat, în materie de creație proprie. Am discutat la temă cu șeful Secției Cultură Soroca, Grigore Bucătaru, cu artiști din Soroca și din îmrejurimi și mă bucur că ideea a prins. Sper foarte mult ca prima ediție să fie un succes și festivalul să devină bienal.

Grigore BUCĂTARU, șeful Secției Cultură Soroca, participant la festival: Prin acest festival mai demonstrăm, încă o dată, că la Soroca muzica, în general și arta, în general „sunt la ele acasă”. Mă bucur că Festivalul creațiilor proprii își va ocupa locul meritat în șirul larg de astfel de evenimente, care se organizează aici, în orașul de pe malul Nistrului. Ba mai mult, preconizăm să scrie și o carte, o culegere de lucrări care sunt opera talentelor noastre.

Gheorghe MUSTEA, pedagog, compozitor, dirijor, academician, Artist al Poporului, președintele juriului: Felicit organizatorii acestui festival și sper că acesta va depăși granițele raionului Soroca și va deveni unul regional sau chiar republican. Este un eveniment cu totul inedit și am venit la Soroca cu multă plăcere, fiindcă astfel de festivaluri au o menire clară – să promoveze și să mediatizeze talentele, despre care trebuie să cunoască toată lumea.

La festival și-au anunțat participarea 12 concurenți:

Organizatorii festivalului: Consiliul raional Soroca, Secția Cultură Soroca, Asociația Non-Guvernamentală „Pro Cultura”.

  Condițiile concursului: Fiecare participant trebuie să prezinte două compoziții proprii și cu caracter diferit.

  Mențiuni: Organizatorii vor acorda PREMIU MARE, Premiu I, Premiu II și Premiul III.

  Doamne ajută!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.