Municipiul Soroca va fi transformat în centru regional dezvoltat

0
549

   Guvernul  a aprobat Programul național de dezvoltare a orașelor-poli, care prevede că șase municipii –  Cahul, Comrat, Ungheni, Orhei, SOROCA, Edineț – vor fi transformate în centre regionale dezvoltate în Republica Moldova. Acest proces va avea loc în perioada  2021-2027.

Astfel, aceste localități vor deveni mai atractive pentru locuitori, antreprenori, vizitatori, va genera creşterea ocupării forţei de muncă şi va stimula dezvoltarea zonelor rurale din vecinătate. Proiectele vor avea ca scop reabilitarea infrastructurii drumurilor, dezvoltarea sistemului de transport urban, construcția piețelor agro-alimentare, amenajarea zonelor de odihnă şi agrement, dezvoltarea infrastructurii spațiilor publice, extinderea rețelelor de canalizare, ș.a. (SURSA: publica.md)


Articolul precedentDeputații au votat: femeile se pensionează la 57 ani, iar bărbații la 62
Articolul următorÎncă 1673 de persoane infectate, dintre care 101 sunt lucrători medicali. Și în raionul Soroca a crescut numărul de infectați.
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.