Moment istoric: Cetatea Soroca va fi mutată din centrul municipiului / VIDEO

0
3735

Știre de 1 aprilie: De secole Cetatea medievală fost vatra orașului Soroca. Dar, fiindcă suntem în mileniul când loturile de pământ în centru costă bani mulți, se vorbește prin târg încă de la Petru-Vodă că aceasta ar trebui mutată. Dar unde ar fi bine să fie mutată? La Bujorăuca? În deal? Sau la Soroca-Nouă?

Unii soroceni sunt de acord cu aceasta, iar dacă este dorință… restul se face. O soluție de compromis ar fi, cel puțin pentru prima etapă, vopsirea ei. Dar în ce culoare? Contra ideii reformatoare de mutare a fortăreței medievale sunt și unii intelectuali care au pus la cale organizarea Festivalului de umor „O CETATE NU-I PE ROATE”. Dar pentru ce-i trebuie roți, dacă poate fi dotată cu aripi??!

Reportajul este realizat în cadrul unui proiect sponsorizat de Fundația Thomson Reuters ca parte a Asistenței pentru mass-media independentă din statele Parteneriatului Estic, care este finanțat de Biroul pentru Dezvoltare, Comunitate și Dezvoltare al Regatului Unit.

Articolul precedentTrei tineri au fost reținuți de polițiștii soroceni pentru săvârșirea unui jaf asupra unei șoferițe
Articolul următorDacă până în martie, în spitalul din Soroca, de COVID-19, deceda un pacient sau doi pe lună, atunci în martie au decedat opt pacienţi.
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.