Moldovenii iubesc la nebunie…laptele ucrainesc

0
126

*Condițiile climaterice din anul curent favorizează dezvoltarea și răspândirea buhei fructificaţiilor Heliothis armigera, un dăunător periculos al multor culturi agricole. Buha fructificațiilor atacă peste 120 specii de plante cultivate.

*Potrivit datelor Asociaţiei producătorilor de lapte din Ucraina, în top cinci al ţărilor care în ianuarie-mai au cumpărat produse lactate ucrainene, Moldova ocupă primul loc — în sumă de $13,5 mil., Georgia — $8,6 mil.; Azerbaidjan — $7,5 mil.; China — $6,1 mil.; Polonia -$5,2 mil.

*Ministrul Educaţiei şi Culturii din Olanda, Ingrid van Engelshoven, a anunțat Parlamentul printr-o scrisoare că în câțiva ani menționarea sexului persoanelor nu va mai fi inclusă în cărțile de identitate ale cetățenilor acestei țări.

*Autoritățile au decis să susțină antreprenorii în procesul de trecere la comerțul online. Ministerul Economiei a elaborat un program în acest sens. 100 de întreprinderi mici și mijlocii vor obține 20 milioane de lei pentru dezvoltarea vânzărilor produselor lor în regim online.

*La Guvern s-a desfășurat ședința Comisiei pentru decernarea Premiului Național. Prim-ministrul Chicu a propus membrilor Comisiei ca în 2020 să fie acordate premii suplimentare pentru domeniul medical.

*Fondul de Pensii şi Investiţii al Japoniei a pierdut 164,7 miliarde de dolari (17,7 trilioane de yeni), în scădere cu 11%, în T1. În consecinţă, declinul a redus activele totale ale fondului la aproximativ 1,4 trilioane de dolari.

*Agenția Națională pentru Sănătate Publică atenționează privind riscul de răspândire a infecției COVID-19 în parcul de distracții “Orheiland”, în condițiile în care pe teritoriul acestuia poate fi înregistrat un flux mare de populație, mai ales copii și nu poate fi asigurată respectarea distanței sociale.

*Timp de o săptămână, în perioada 29 iunie — 5 iulie, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 67.599 traversări, în creștere cu peste 20% față de ultima săptămână a lunii iunie. Din numărul total de traversări, 35.850 au fost trecerile cetățenilor moldoveni.

Articolul precedent+258 cazuri noi de COVID-19 în republică: Mai multe persoane infectate sunt confirmate și în raionul Soroca
Articolul următorCoronavirusul și-a îndeplinit misiunea. Coronavirusul poate să plece…
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.