Moldovenii iubesc la nebunie…laptele ucrainesc

0
126

*Condițiile climaterice din anul curent favorizează dezvoltarea și răspândirea buhei fructificaţiilor Heliothis armigera, un dăunător periculos al multor culturi agricole. Buha fructificațiilor atacă peste 120 specii de plante cultivate.

*Potrivit datelor Asociaţiei producătorilor de lapte din Ucraina, în top cinci al ţărilor care în ianuarie-mai au cumpărat produse lactate ucrainene, Moldova ocupă primul loc — în sumă de $13,5 mil., Georgia — $8,6 mil.; Azerbaidjan — $7,5 mil.; China — $6,1 mil.; Polonia -$5,2 mil.

*Ministrul Educaţiei şi Culturii din Olanda, Ingrid van Engelshoven, a anunțat Parlamentul printr-o scrisoare că în câțiva ani menționarea sexului persoanelor nu va mai fi inclusă în cărțile de identitate ale cetățenilor acestei țări.

*Autoritățile au decis să susțină antreprenorii în procesul de trecere la comerțul online. Ministerul Economiei a elaborat un program în acest sens. 100 de întreprinderi mici și mijlocii vor obține 20 milioane de lei pentru dezvoltarea vânzărilor produselor lor în regim online.

*La Guvern s-a desfășurat ședința Comisiei pentru decernarea Premiului Național. Prim-ministrul Chicu a propus membrilor Comisiei ca în 2020 să fie acordate premii suplimentare pentru domeniul medical.

*Fondul de Pensii şi Investiţii al Japoniei a pierdut 164,7 miliarde de dolari (17,7 trilioane de yeni), în scădere cu 11%, în T1. În consecinţă, declinul a redus activele totale ale fondului la aproximativ 1,4 trilioane de dolari.

*Agenția Națională pentru Sănătate Publică atenționează privind riscul de răspândire a infecției COVID-19 în parcul de distracții “Orheiland”, în condițiile în care pe teritoriul acestuia poate fi înregistrat un flux mare de populație, mai ales copii și nu poate fi asigurată respectarea distanței sociale.

*Timp de o săptămână, în perioada 29 iunie — 5 iulie, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 67.599 traversări, în creștere cu peste 20% față de ultima săptămână a lunii iunie. Din numărul total de traversări, 35.850 au fost trecerile cetățenilor moldoveni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.