Moldovenii care muncesc în Israel au trimis acasă cei mai mulți bani, peste 26.000.000 de dolari în 9 luni

0
81

 Conform informației furnizate de Banca Națională a Moldovei, moldovenii care muncesc în străinătate trimit tot mai mulţi bani în ţară. Astfel,  în 9 luni, au fost făcute transferuri bănești de peste un miliard de dolari, în creștere cu peste 18 la sută față de aceeași perioadă a anului trecut.

 Euro are o pondere de 63 la sută din totalul transferurilor, iar dolarii 35 la sută, în timp ce transferurile în ruble ruseşti sunt doar de 2% din total.vÎn septembrie, de exemplu, moldovenii au transferat din afara țării aproape 145 de milioane de dolari, cu aproape 50 la sută mai mult față de aceeași lună a anului trecut. Aproape jumătate dintre transferurile bănești au fost făcute din țările Uniunii Europene. Din țările CSI, ponderea este de aproape 24 la sută, iar din restul lumii, de aproximativ 38 la sută.

 Cea mai mare sumă de bani expediată în septembrie, aproape 26 de milioane de dolari, a fost trimisă din Israel. În aceeaşi perioadă, din Italia și Federația Rusă au fost transferați puțin peste 20 de milioane de dolari, iar din Germania în jur de 16 milioane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.