MEC a evaluat calitatea serviciilor prestate de școlile auto: Majoritatea nu întrunesc criteriile necesare pentru acreditare

0
80
Fotografie simbol

   Chiar dacă a fost majorat numărul de ore la instruirea în conducerea vehiculelor de categoria B de la 40 la 48 de ore practice, pentru a contribui la creșterea ratei de promovare a examenului în vederea obținerii permisului de conducere, calitatea serviciilor prestate de școlile auto din Republica Moldova lasă de dorit.

  Galina Rusu, secretar de stat la Ministerul Educației și Cercetării a declarat că, potrivit normelor legale în vigoare din data de 2 februarie 2024, rata medie de promovare din prima încercare a probei teoretice  trebuie să fie  de cel puțin 50% la proba teoretică și 30% – la proba practică. În realitate, în cazul unor instituții aceste rate nu depășesc nici 10%, situația fiind mai problematică în cazul probei practice.

   Astfel, în perioada 1 ianuarie 2023 – 1 aprilie 2024 în școlile auto la Agenția Servicii Publice pentru susținerea examenului de obținere a permisului s-au înscris 44051 de candidați, dintre care au susținut proba teoretică din prima încercare doar 23921, iar proba practică doar 6909 candidați, ceea ce reprezintă doar 23% din numărul total de participanți”.

  În prezent, în școlile auto sunt înscrise la studii 23121 persoane, majoritatea cărora – 18 538 își doresc să obțină permis de categoria B. (SURSA: mec.gov.md)


Articolul precedentDenumirile geografice de pe teritoriul Republicii Moldova vor fi scrise în limba română
Articolul următorBuruienile din cereale: există o soluție rapidă? / PUBLICITATE
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.