Trei rețete de gustoșenii puse #LaBorcan de cititoarele Observatorului de Nord

0
192
Colaj foto: Inga Tapalaga/ OdN

Maratonul foto #LaBorcan, lansat de Observatorul de Nord continuă! Astăzi vă prezentăm câteva dintre rețetele cu care s-au împărtățit cititoarele noastre. 

Castraveți și dovlecei murați

Legumele se aranjează în borcane tradițional. Marinada: La 1 litru de apă – 1 lingură mare de sare. În rest mirodenii de care vă plac: cimbru busuioc mărar.

Autoare: Iraida Eremia

Asorti de legume pentru iarnă

Roșii, castraveți, varză, ardei, morcov, sfeclă roșie.  Mirodenii, 3 linguri de zahăr, 3 linguri de sare, 3 linguri de oțet de 6%.

Se fierbe apa în trei ori și se toarnă peste legume. După a treia oară se căpăcește. Iarna se servește cu costiță de porc și cartofi. Să aveți poftă!

Autoare: Tamara Coșciug

Castraveți murați

Se aranjează frumușel castraveții în borcane, se pun frunze de viță de vie, de coacăză, de vișin, țelină și hrean, mărar usturoi, câteva bucăți de ardei iute și saramură.

La o căldare jămălțuită de apă, 400 grame de sare neiodată. Se lasă să stea până se murează, apoi se scurge saramura, se fierbe, și se toarnă fierbinte în borcanele cu castraveți, apoi se închid ermetic. Le răsturnăm și le învelim cu câteva păturele.

Autoare: Kristina Doba

Participați la maraton. Inspirați-vă și inspirați pe alții! Aflați AICI cum puteți participa și vedeți mai multe imagini cu gustoșenii #LaBorcan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.