Maratonul foto #LaBorcan, lansat de Observatorul de Nord continuă! Astăzi vă prezentăm câteva dintre rețetele cu care s-au împărtățit cititoarele noastre.
Castraveți și dovlecei murați
Legumele se aranjează în borcane tradițional. Marinada: La 1 litru de apă – 1 lingură mare de sare. În rest mirodenii de care vă plac: cimbru busuioc mărar.
Autoare: Iraida Eremia
Asorti de legume pentru iarnă
Roșii, castraveți, varză, ardei, morcov, sfeclă roșie. Mirodenii, 3 linguri de zahăr, 3 linguri de sare, 3 linguri de oțet de 6%.
Se fierbe apa în trei ori și se toarnă peste legume. După a treia oară se căpăcește. Iarna se servește cu costiță de porc și cartofi. Să aveți poftă!
Autoare: Tamara Coșciug
Castraveți murați
Se aranjează frumușel castraveții în borcane, se pun frunze de viță de vie, de coacăză, de vișin, țelină și hrean, mărar usturoi, câteva bucăți de ardei iute și saramură.
La o căldare jămălțuită de apă, 400 grame de sare neiodată. Se lasă să stea până se murează, apoi se scurge saramura, se fierbe, și se toarnă fierbinte în borcanele cu castraveți, apoi se închid ermetic. Le răsturnăm și le învelim cu câteva păturele.
Autoare: Kristina Doba
Participați la maraton. Inspirați-vă și inspirați pe alții! Aflați AICI cum puteți participa și vedeți mai multe imagini cu gustoșenii #LaBorcan.