Maidanezii continuă să atace oamenii. În Edineț locuitorii se plâng că nu mai pot să meargă fără frică pe drumuri din cauza câinilor vagabonzi / VIDEO

0
502

În ultima perioadă pe paginile de Facebook edinețenii se plâng pe mulțimea de câini vagabonzi, care sunt agresivi și sar la picioare. Locuitorii au publicat mai multe videouri și fotografii în care se vede câte un grup mare de maidanezi agresivi și flămânzi, care par a fi gata să atace.

Știind că și municipiul Soroca, la fel și alte orașe mai mari se confruntă cu problema dată, am hotărât să vorbim cu primarul din Edineț Constantin Cojocari, ca să vedem cum se face față și la Edineț cu problema dată.

“Noi ne-am dori să luăm măsuri, dar nu avem suficiente surse. Deci noi avem acum elaborat un proiect cu azil pentru câini, dar nu ne ajung resurse. În situația actuală, ar fi cheltuieli prea mari pentru serviciile comunale, pentru întreținerea unui maidanez. Înainte noi îi lichidam fizic, acum nu se mai permite această soluție. Noi suntem în perioada de achiziționare a capcanelor. Am comandat patru capcane de câini de la Soroca, a câte 6000 lei pentru fiecare, pentru ai prinde și a duce la Gospodăria Comunală. Acolo vrem să-i sterilizăm, deparazităm, dar nici asta nu este o rezolvare de problemă. Atâta timp cât nu avem suficiente resurse, nici asta nu ne va ajuta să scăpăm de câini”.

 

 

Nu toți locuitorii Edinețului au aceeași opinie cu referite la maidanezi, unii spun că ei sunt foarte pacifici și se apropie doar să ceară de mâncare pe când alții povestesc că sar la copii și la maturii atât dimineața, cât și noaptea.

Nicolai Viniatinscii, locuitorul municipiului Edineț a povestit ce i s-a întâmplat unui băiat minor și cum neatenția oamenilor din jur a putut să-l lase pe băiat să fie sfâșiat de maidanezi:

“Astăzi, în centrul orașului, o haită de câini a atacat un băiat. A coborât pe trotuar cu o coptură în mână. Simțind mirosul de mâncare, câinii l-au înconjurat pe băiat și au început să latre și să-și arate dinții. Încă un minut și sigur ar fi fost mușcat. A trebuit să fug de partea opusă a străzii și să alung animalele. S-au supus și au fugit. Dar nu este vorba despre mine. Am fost surprins că această imagine a fost observată nu numai de oameni care treceau, ci chiar și două mașini, care au oprit. Adevărul este că nimeni nu se grăbea să-l ajute pe băiat. Unul dintre șoferi a deschis geamul și a început să filmeze ce se întâmplă la telefon. Băiatul nu a fost rănit. Sincer, mi-a fost foarte frică. Și întrebarea este ce să faci? Vine frigul, câinii le este foame, iar la mirosul de mâncare aleargă spre oameni. Unde este ieșirea? Gândiți-vă la părinți și la copii. Mâine, acești câini flămânzi se pot năpusti asupra oricui.”

Irina Lisnic a publicat pe pagina sa de Facebook următorul text, prin care învinuiește conducerea municipiului precum că aceasta nu-și îndeplinește funcția:

“Iată un alt exemplu de inacțiune a administrației orașului Edineț, în curtea magazinului “Familiei” nu este posibil ca copiii să iasă la plimbare, câinii chiar îi atacă pe adulți, dar nimănui nu-i pasă de asta”.

Și locuitoarea municipiului Edineț Marina Bolbocean a povestit ce i s-a întâmplat într-o zi simplă de muncă.

“Dimineața devreme la 5:30 m-am dus la muncă, merg singură atât de devreme, nimeni nu este pe stradă și iată o astfel de turmă de câini. Dintr-o dată, nu e de folos să strigi… Încă atunci când luminile erau aprinse era altfel, iar acum economisesc bani și nu se interesează cum merg oamenii la muncă. Nimănui nu-i pasă despre asta … și nimeni nu este îngrijorat nici de siguranța copiilor noștri. Se mai spune că avem un oraș european!”.

Amintim că la Soroca, Consiliul municipal a aprobat în cadrul ședinței din 22 martie Regulamentul privind capturarea, transportarea, evidenţa şi îngrijirea câinilor şi a pisicilor fără supraveghere şi fără stăpân. În decizia adoptată de aleșii locali se menționează că acţiunile de capturare, adăpostire, deparazitare, vaccinare, sterilizare, revendicare și adopţie se vor realiza conform normelor şi măsurilor sanitar veterinare referitoare la protecţia animalelor, cu participarea reprezentanţilor asociaţiilor şi fundaţiilor pentru protecţia animalelor.


Articolul precedent„DIO-LUX TOUR” SRL , printre sponsorii concursului foto „Fii Alba ca Zăpada și Ajutorul lui Moș Crăciun în 2022”
Articolul următorCe a găsit un cumpărător într-o roșie! Imaginea care a șocat pe toată lumea. „Ne omorâți cu zile”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.