Mai multe străzi vor fi reparate

0
33

Multe străzi din orașul Soroca sunt reparate, de câteva zile lucrările sunt în toi.

În prezent, pe mai multe străzi din urbe este aplicat un strat de pietriș, iar ulterior, de-asupra va fi aplicat un strat de asfalt, ne comunică Alexei Patrașcu, Șeful secției Înverzire și amenajare, or. Soroca. „Acum se lucrează la străzile  Strămoșilor, Plopilor, Rurală în varianta albă (pietriș din calcar – n.a). Asfaltarea se va face în luna mai, atunci când se va încălzi. Vor fi două straturi de asfalt. Întâi merge plombarea gropilor, pe urmă nivelarea și apoi stratul de finisare” .

Printre orășenii care se bucură de acest lucru sunt șoferii rutelor urbane. „Este minunat că se repară drumurile, doar că trebuie un „katok”, acum drumul este mai moale, e umed, în rest totul e minunat”, afirmă Oleg Guțu, șoferul rutei nr. 9, care circulă pe una din străzile în curs de reparație.

Potrivit autorităţilor, până la sfârșitul anului vor mai fi asfaltate străzile Vasile Stroescu, Renașterii și Dimitrie Cantemir.

În acest an, pentru lucrările de reparaţie a drumurilor în oraşul Soroca sunt preconizaţi circa opt milioane de lei, dintre care patru milioane șaptezeci de mii lei din Fondul Rutier și patru milioane lei se alocă din bugetul orașului Soroca.

Traian Cibotari, stagiar,

student în anul II, Facultatea de litere, specialitatea Jurnalism, USARB

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.