Lucrările celor mai talentați copii drochieni au ajuns în Parlamentul Republicii Moldova  

0
66

Anual, pe 23 mai este marcată Ziua Parlamentului Republicii Moldova – instituția reprezentativă supremă a țării noastre. În această zi Parlamentul a găzduit mai multe expoziții tematice, ce au fost vizitate de sute de cetățeni din întreaga țară, în contextul celor 33 de ani de la inaugurare.

Discipolii Școlii de Artă Plastice pentru Copii, director Iurie Cucuietu și Centrului de Creație a Copiilor din orașul Drochia, directoare Tamara Cucuietu, au avut onoarea să verniseze cele mai selecte lucrări de pictură și lucrări hand made în cadrul expoziției „Prin Artă spre un viitor luminos”. Expoziția a întrunit circa 170 de exponate, care ilustrează arta în viziunea copiilor.

Cei care au beneficiat de această oportunitate au fost discipolele Școlii de Arte Plastice: Arina Pîrțu „O zi din vața mea”, Ariana Țurcan „Vis”, profesor Leonid Fiodorov; Anastasia Nesterov,  „Copilărie dulce armonie”, Alexandra Pasat „31 Mai”,  Ana Boghean, „Bucuria gemenelor”, Raluca Țurcan „La plimbare”, Angelina Ataman „1 iunie”, profesoară Lilia Fiodorov; Arina Cebotari „La gard cu vecinul”, Andreea Maria Ghișușcă „Torcătoarea”, Ana Maria Juric „Mândra cu liliac”, Omina Nazarov „Primăvara”, Ionela Posțanu „Ochi” și Alexandra Moldovan „Fata înșelată”, profesoară Inga Tomasevici.

Și discipolii Centrului de Ceație a Copiilor: Carima Qiulova, Vlad Roșca, Amaria Berezovschi, Valeria Moraru, Andrea Marcu, Matei Palii, Ana Jolobnițchi au prezentat lucrări hand made deosebite, confecționate cu multă dăruire și iscusință, fiind ghidați de profesoarele Victoria Cărăruș, Valeria Iacovlev, Svetlana Dolghieru și Irina Țurcan.

Mă bucur nespus, că am avut prilejul să fiu parte a acestui eveniment semnificativ, întregind imaginea culturii și artei drochiene, iar lucrările celor mai talentați discipoli vor putea fi apreciate și admirate de toată țara. De asemenea, am fost onorați să împărtășim bucuria frumoasei aniversări de 33 de ani de la fondarea Parlamentului Republicii Moldova, fiind una semnificativă (vârsta lui Hristos)  înscrisă în fila istoriei.

Anual, la 23 mai, în R. Moldova este marcată ziua Parlamentului. Timp de 33 de ani, forul legislativ a adoptat 12.986 de acte normative și s-a întrunit în 1.895 de ședințe, potrivit unui comunicat oficial. Potrivit datelor statistice, în cei 33 de ani de activitate, Parlamentul a adoptat 14 legi constituționale.

 

Alexandra MOLDOVAN,  corespondentă voluntară, membră HTSJ, participantă în cadrul expoziției tematice


Articolul precedentHoroscopul zilei de sâmbătă, 25 mai 2024: Scorpionii sunt sfătuiți să măsoare cuvintele, să-și calculezi cu atenție gesturile și să le ceară părerea celor din familie, află pronosticul astrelor pentru zodia ta
Articolul următorCum să-ți alegi ochelarii de soare? Iată detaliul la care trebuie să fii atent!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.