Liceul „C. Stere”, „cuib de fizicieni”

0
83

Elevi de la Liceul Teoretic „C. Stere” au participat la 25 noiembrie la cea de-a VII-a ediție a Concursului de fizică „În memoriam Mihai Marinciuc”, de unde s-au întors cu medalii și mențiuni. Acesta este organizat tradițional în această perioadă de către Liceul teoretic cu profil real „Mihai Marinciuc” și Universitatea Tehnică din Moldova.

În cadrul concursului, participanții din Soroca au luat locul II și III, dar și mențiuni. Victor Ciuvaga, profesor de fizică, a menționat că pentru Soroca au fost oferite 15 diplome.

Mai multe detalii aflați aici – fizica.utm.md

Elevii au primit la final de concurs medalii, diplome de merit și mențiuni.

Potrivit organizatorilor, activitatea are ca scop promovarea interesului pentru fizică, formarea unei imagini coerente despre învățământul din Republica Moldova, cultivarea tinerei generații, atragerea atenției întregii comunități asupra problemelor copiilor apți de performanță din țară.

Menționăm că, majoritatea instituțiilor de învățământ înscrise în concurs au fost din Chișinău, inclusiv au participat elevi din România.

Articolul precedentExperienţa buzoienilor, în vizorul sorocenilor
Articolul următorÎn această săptămână are loc Forumul Economic Regional Nord
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.