La una din Secțiile de votare din satul Căinarii Vechi s-au pierdut 200 buletine de vot

0
1516

  Un incident regretabil s-a întâmplat, pe data de 1 noiembrie, la una din Secțiile de votare din satul Căinarii Vechi. După numărarea voturilor, membrii Secției au aflat cu stupefacție că nu ajung 200 buletine de vot neutilizate în procesul votării. Îndată au fost sesizate organele abilitate, inclusiv organele de poliție, Comisia circumscripției electorale raionale Soroca nr.29 și Comisia Electorală Centrală.

Domnul Vladimir Cojocaru, vicepreședintele Comisiei circumscripției electorale raionale Soroca nr.29 ne-a relatat următoarele: „Confirm că s-au pierdut aceste buletine de vot, iar de vină este, în opinia mea, administrația publică locală, care nu a pus la dispoziția Secției de votare un safeu, în care să fie păstrate buletinele de vot. Altfel, noi am predat toate buletinele de vot în corespundere cu Codul electoral, în ajunul alegerilor, în prezența membrilor secției și aceștia au plecat în sat, fiind însoțiți de un lucrător al poliției. Ulterior aceste buletine au fost lăsate la păstrare, până în dimineața alegerilor, într-un dulap or, normal era ca acestea să fie păstrate într-un safeu sigilat și dimineață acesta să fie deschis în prezența a cel puțin trei membri al Comisiei. Despre lipsa buletinului s-a aflat numai după terminarea votării și vreau să accentuez că aceste buletine nu au fost utilizate… Cum a fost posibil ca aceste buletine să se piardă nu pot să-mi dau seama, dar presupun că cineva a vrut să-i facă un rău președintelui Secției de votare sau vreunui membru al Secției. Până la urmă, verdictul va fi dat de organele de poliție”.

   Pe de altă parte, nu se confirmă informația cu privire la eliberarea din funcție, in-corpore, a tuturor membrilor acestei Secții de votare or, după cum ne-a relatat domnul Cojocaru, este imposibil ca într-un termen atât de restrâns, până la 15 noiembrie, să identifici și să pregătești alți 11 oameni, care ar putea asigura procesul votării în cel de-al doilea tur de scrutin.

   Vom reveni cu alte informații pe acest caz.       

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.