La Soroca ar putea fi produse mini stații de epurare după o tehnologie turcă / VIDEO

0
710

Astăzi la Soroca a avut loc prezentarea unei mini stații de epurare, produsă după o tehnologie turcească. Aceasta a fost achiziționată de un agent economic din Soroca, care a venit cu ideea ca astfel de instalații să fie realizate la uzina Hidroinpex.

La evenimentul de prezentare a participat și Ministra Mediului, Iuliana Cantaragiu, aflată în vizită de lucru la Soroca. Ideea ca la Soroca să fie nu doar produse astfel de instalații, dar și utilizate de localități și întreprinderi, a fost salutată de cei prezenți.

Oamenii de afaceri turci și partenerii lor soroceni sunt încrezători în dezvoltarea acestei idei de afaceri la noi, în Republica Moldova. Și fiindcă subiectul principal al evenimentului a fost epurarea apelor, nu am putut să trecem cu vederea problema lipsei stației de epurare la Soroca și am întrebat-o pe doamna Ministră, care este soroceancă, la ce etapă se află proiectul despre care s-a tot vorbit în ultimii ani. Mini stațiile de epurare sunt tot mai des utilizate în lumea civilizată, experiență pe care ar fi bine să o preia și Republica Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.