La hotare este pace și liniște

0
37
 în cazurile în care apar întrebări cu privire la situația în punctele de trecere, dar și ce documente sunt necesare la traversarea frontierei de stat, călătorii sunt îndemnați să contacteze LINIA VERDE: 022 259 71
 în cazurile în care apar întrebări cu privire la situația în punctele de trecere, dar și ce documente sunt necesare la traversarea frontierei de stat, călătorii sunt îndemnați să contacteze LINIA VERDE: 022 259 71

În perioada 27 ianuarie – 2 februarie 2020, în punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 295 161 traversări, dintre care un număr mai mare – 152 301 treceri pe sensul de ieșire din Republica Moldova. Valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 78 249 traversări. Cea mai ”activă” frontieră a fost cea cu România, 52% din totalul de traversări s-au semnalat în punctele de trecere situate la granița moldo-română.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei au fost: PTF Leușeni – 53 039 traversări persoane, PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 43 522 traversări persoane, PTF Sculeni – 38 471 traversări persoane, PTF Otaci – 28 334 traversări persoane, PTF Giurgiulești-Galați – 24 967 traversări persoane, PTF Cahul – 15 902 traversări persoane. Cea mai aglomerată zi din săptămâna precedentă a fost duminică, 2 februarie 2020, fiind înregistrate valori de 47 789 traversări persoane și 11 695 traversări mijloace de transport. Din totalul de traversări persoane un număr mai mare a fost consemnat al trecerilor cetățenilor moldoveni – 26 593 traversări, dintre care 13 970 treceri pe direcția intrare în țară… Pe parcursul săptămânii trecute, la ”frontiera verde” și în punctele de trecere polițiștii de frontieră au notificat 69 de evenimente, cu documentarea a 79 de persoane, care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova, după cum urmează:  36 de încălcări ale regimului zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;  18 cetățeni străini au încălcat regimul de ședere pe teritoriul R. Moldova;  10 conducători auto au ignorat regulile de transportare și de folosire a vinietelor;  cinci tentative de trafic ilicit de bunuri. Au fost declanșate 176 de consemne, dintre care 17 pe INTERPOL, iar 159 conform informațiilor parvenite din partea autorităților de ocrotire a normelor de drept naționale. În decursul săptămânii precedente 75 de cetăţeni străini, dar și 77 de mijloace de transport, au primit refuz de intrare în Republica Moldova. Activitatea de constatare şi examinare a contravenţiilor în cadrul subdiviziunilor Poliţiei de Frontieră a prezentat următorii indici statistici: 83 de procese verbale și chitanțe, cu aplicarea amenzilor în sumă de 261 650 lei și încasarea amenzilor de 121 325 lei.

În scopul susținerii participanților la traficul transfrontalier, Poliția de Frontieră recomandă:  verificarea, din timp, a valabilității şi statutului documentului de călătorie în baza căruia se traversează frontiera de stat; tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea rândurilor;  îndemnăm agențiile de turism să notifice Poliția de Frontieră, în prealabil cu 24 de ore, despre sosirea grupurilor de turiști în punctele de trecere; permiterea trecerii tuturor formalităților de frontieră a motocicliștilor, fără a sta în rând cu alte tipuri de mijloace de transport;  în cazurile în care apar întrebări cu privire la situația în punctele de trecere, dar și ce documente sunt necesare la traversarea frontierei de stat, călătorii sunt îndemnați să contacteze LINIA VERDE: 022 259 717; verificarea mediei timpului de așteptare în punctele de trecere, prin aplicația TRAFIC ONLINE de pe pagina oficială a Poliției de Frontieră.  manifestarea de înțelegere, răbdare și disciplină, ținând cont de regulile de aflare și traversare a frontierei de stat.

SURSA: Secția relații piblice a IGPF al MAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.