La Hârtop nepoții au învățat de la bunicuțe cum se fac hulubașii și palanițele / VIDEO

0
323

Într-o gospodărie din satul Hârtop, raionul Florești, mai multe bunicuțe înconjurate de o mână de nepoți, au predat o altfel de lecție, care le va prinde bine în viață elevilor. În loc de cărți și caiete, elevii au învățat pe aluat, fiind provocați să coacă hulubași tradiționali, din cei care se făceau pe vremuri. Iar prima temă importantă, care trebuie neapărat învățată pentru a susține examenul, este frământatul.

Câteva perechi de mâini, unele cu experiență, iar altele care abia se deprind cu aluatul, s-au luat la întrecere. Și unul după altul încep a se ivi formele viitorilor hulubași. Între timp, cuptorul, dornic de a-și îndeplini misiunea de secole, a fost pregătit să primească tigăile cu copturi. Dar iată că hulubașilor din aluat, le-au luat-o înainte, alte bunătăți tradiționale.

În timp ce au fost puși în cuptor și hulubașii, participanții s-au odihnit un pic cu poezii, povestiri și cântece. Activitatea de la gura cuptorului face parte dintr-un proiect educațional mai mare, botezat “Bunicii – florile copilăriei mele”, în care sunt implicați bunici, profesori și cei mai curioși elevi.


Articolul precedentCum se coace pasca tradițională la Soroca? / VIDEO
Articolul următorPrognoza meteo, pentru sâmbătă, 4 mai 2024
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.