La Bădiceni comunitatea poate face față intemperiilor

0
75
Badiceni DSE

Recent, pe teritoriul comunei Bădiceni a fost desfăşurată o aplicaţie în domeniul protecţiei civile cu tematica: ,,Viscol Puternic”, informează Direcția raională Situații Excepționale Soroca.

În urma situaţiei create  pe teritoriul s. Bădiceni au fost deteriorate  liniile de curent electric, legătura telefonică, au fost înregistrate mai multe gospodării avariate, drumuri blocate la fel şi un accident rutier cu victime în masă.

Potrivit sursei, scopul acestor aplicaţii este de a  verifica şi a aprecia starea protecţiei populaţiei, bunurilor materiale şi lichidarea posibilelor consecinţe ale calamităţilor naturale, avariilor şi catastrofelor.

   În cadrul simulării unei situații de viscol puternic, toate formaţiunile protecţiei civile a primăriei Bădiceni au demonstrat capacităţile atît practice cât şi teoretice, de intervenţie şi de acordare a primului ajutor medical sinistraţilor, spun inspectorii DSE.

  

La fel a fost verificat nivelul de pregătire a elevilor  cât şi a corpului didactic de la gimnaziul din localitate în caz de un eventual seism. În timpul orelor elevii au demonstart principalele reguli de comportament în caz de cutremur şi, în mod organizat, la comanda profesorilor, toţi elevii au fost evacuaţi prin toate ieşirile de evacuare disponibile.

Atât elevii cît şi profesorii din localitate au fost informaţi de specialistul în domeniul protecţiei civile al DSE Soroca, Doga Eugeniu, despre regulile de securitate antiincendiară şi de prevenire a accidentelor pe gheaţă în perioada rece a anului.

De la începutul anului curent pe teritoriul raionului Soroca au fost desfăşurate nouă aplicaţii în primării. Următoarea aplicaţie va avea loc în satul Şeptelici.


Articolul precedent(GALERIE FOTO)Elevii din raionul Soroca și-au expus brazii la Iarmarocul de Crăciun
Articolul următorFotografia zilei: Nu fi Naf-Naf!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.