Ingredientul care scoate mirosul persistent de transpirație din haine. Costă mai puțin de 2 lei și se găsește în orice magazin

0
7285

Vara, mirosul de transpirație este mai persistent ca niciodată. În zadar încerci să scoți petele de transpirație din haine, căci mirosul rămâne tot în țesătură. Iată la ce ingredient trebuie să apelezi dacă vrei să scapi și de miros.

Fără doar și poate, anumite țesături atrag mirosurile și petele ca un magnet. De obicei, pe timpul verii, cel care le dă cele mai multe bătăi de cap gospodinelor este mirosul de transpirație.

Mirosul de transpirație are ”calitatea” de a rămâne mult timp în țesătură. În funcție de materialul din care este făcută o haină, vei observa că mirosul persistă mai mult sau mai puțin.

De obicei, la o primă spălare, vei reuși întotdeauna să elimini petele de transpirație, nu și mirosurile. Acestea sunt ”încăpățânate”, iar uneori, este nevoie de mai multe spălări pentru a scăpa de ele.

Problema intervine atunci când vorbim despre o haină din materiale sensibile, care nu trebuie spălată excesiv. Ei bine, în astfel de cazuri, gospodinele au la îndemână o variantă ieftină și eficientă.

Clasicul bicarbonat este inamicul numărul 1 al mirosului de transpirație. Pentru a elimina acest miros din țesături ai nevoie de bicarbonat, detergent de rufe pentru pete dificile, oțel alb și apă.

Cum să scapi de mirosul de transpirație din haine cu ajutorul bicarbonatului

Tot ce trebuie să faci este să amesteci o soluție de 1:1 formată din apă și oțetul din vin alb. Pata de transpirație trebuie frecată cu acest amestec cu ajutorul unei perii moi.

Între timp, poți umple chiuveta cu apă rece în care pui o cană de oțet. În această apă cu oțet poți pune la înmuiat, timp de 30 de minute, hainele colorate.

După ce s-a scurs timpul, scoți hainele din apa cu oțet și le speli în apă rece cu detergent. Dacă mirosul de transpirație nu a fost complet eliminat, atunci trebuie să pui în aplicare un alt truc.

Hainele care continuă să aibă miros după ce au fost spălate au nevoie de mai multă atenție. Pentru asta, poți pune două căni de bicarbonat în apă călduță, după care, în acest amestec de apă și bicarbonat pui hainele la înmuiat. Sunt suficiente 24 de ore pentru ca mirosul să dispară. (SURSA: fanatik.ro)


Articolul precedentCreștinii ortodocși de stil vechi sărbătoresc Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul
Articolul următorPovestea unui cântec: ”Ionel, Ionelule”
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.