Încă o soroceancă a decedat de Covid-19

0
4821

Al treilea caz de deces în raionul Soroca de Covid-19. De această dată este vorba de o femeie din municipiul Soroca, născută în anul 1965.

„Ea s-a îmbolnăvit și s-a tratat acasă mai mult de o săptămână. Apoi starea s-a agravat și a fost internată la Spitalul Raional Soroca, după care a fost transferată în stare gravă la Chișinău, acolo s-a complicat și a decedat” ne-a declarat Vladimir Guțu, șeful Centrului de Sănătate Publică Soroca.

Acesta are un mesaj pentru soroceni și le recomandă să nu se trateze acasă.

„Dacă un bolnav stă acasă și starea se agravează, pneumonia evoluează, așa că noi nu recomandăm automedicația. Sunați medicului de familie atunci când apar primele semne de boală respiratorie acută și febră. Medicul îi va spune dacă este cazul să apeleze la 112. Nu așteptați și nu vă tratați acasă” mai spune șeful Centrului de Sănătate Publică Soroca.

Amintim că anterior au mai decedat de Covid-19 o doamnă medic de la Substația Medicală Urgentă din Soroca și un bărbat din satul Rudi.

 

Articolul precedentCrește riscul de violență asupra copiilor și femeilor în pandemie: unde pot apela victimele?
Articolul următorASTĂZI: Vizitează online Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală din Chișinău
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.