În satul Vărăncău a fost depistată pesta porcină africană. Circa 60 de porci urmează să fie sacrificați

0
348

 La o fermă din satul Vărăncău a fost depistat un focar de pestă porcină africană. Prezența virusului a fost confirmată de Centrul Republican de Diagnostic Veterinar, prin testele de laborator, iar Comisia pentru Situații Excepționale a aprobat un Plan de măsuri pentru combaterea și eradicarea acestui focar.

Astfel, anchetele epidemiologice sunt în desfășurare, circa 60 de porci urmează să fie sacrificați… Agenția Națională pentru Siguranța Alimentară solicită proprietarilor de porcine să informeze urgent subdiviziunile teritoriale, medicii veterinari sau autoritățile publice locale, în cazul îmbolnăvirii și pieirii animalelor sau depistării cadavrelor de mistreți. La fel, solicită proprietarilor de porci să nu utilizeze în hrana acestora cereale proaspăt recoltate, resturi culinare și să respecte cu strictețe cerințele minime de biosecuritate. Persoanelor cvare vor depista mistreți pieriți ANSA le promite 50 de euro.

 


Articolul precedentÎn patru gimnazii din raionul Florești au fost comise nereguli la examenele de absolvire
Articolul următorAtenție călători: Lucrări tehnice la postul de trecere a frontierei Costești
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.