În incinta IP LT ”C. Stere” s-a desfășurat Testarea Pilot PISA 2022- Program pentru Evaluarea Internațională a elevilor

0
119
  În incinta IP LT ”C. Stere” s-a desfășurat Testarea Pilot PISA 2022- Program pentru Evaluarea Internațională a Elevilor. Responsabil pentru desfășurarea testării și asigurarea asistenței tehnice a elevilor a fost directorul liceului Baș Vasile, profesor de informatică, iar coordonator școlar- Cosnicean Efimia.
   La testare au participat 52 de elevi din clasele a VIII-a, a IX-a și a X-a, născuți în anul 2005. Impresiile elevilor ce au participat la testare:
Tarlev Călin, cl. 9: ,,Mi-a părut un test interesant și util. S-au propus spre rezolvare probleme din viața cotidiană, ceea ce foarte tare mi-a plăcut. Au fost întrebări din mai multe domenii: matematică, biologie, literatură ș.a. Timpul propus pentru rezolvarea testului a fost suficient. M-a fascinat întrebarea cu alfabetul Braille.”
Valuța Andrei, cl 9: ,,Am trecut printr-o experientă nouă, interesantă. Organizarea testării a fost la nivelul cel mai bun, s-a păstrat distanța fizică și toate normele igienico-sanitare. Testul a fost împărțit în două părți, fiecare având aproximativ zece capitole și fiecare capitol de la 1 până la 4 întrebări. Am întâlnit întrebări interesante, dar și mai puțin interesante, ca de exemplu: câte dispozitive electronice aveți în casă.”
    PISA reprezintă un studiu comparativ internaţional, cu scopul de a testa competenţele de bază ale elevilor de 15-16 ani în trei domenii de studii: știinţe, citire/lectură, matematică și în ce măsură elevii care finalizează învăţământul obligatoriu au acumulat cunoştinţe şi competențe-cheie esenţiale pentru o participare activă în societăţile moderne.
SURSA: Direcția învățământ Soroca
Articolul precedent25 de curiozități cu/despre copii
Articolul următorPeste 100.000 de persoane vor beneficia de pe urma susținerii financiare a UE
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.