În atenția deținătorilor de patente! De la 1 iulie 2023 patenta de întreprinzător nu va mai fi valabilă

0
308
Dacă ne referim la mărfurile nealimentare, menţionăm, că în perioada de referinţă preţurile la majoritatea mărfurilor au rămas la nivelul lunii precedente.

 Proiectul de lege, care propunea extinderea valabilității patentei de întreprinzător după data de 1 iulie 2023, a fost avizat negativ de Guvern. Cu toate acestea, autoritățile vor crea antreprenorilor vizați un nou regim clar și transparent de funcționare.

Vicepremierul Dumitru Alaiba a precizat că regimul de activitate independentă pentru persoane fizice deja funcționează în piețele din Republica Moldova:„Mulți deținători de patentă cred că vor trebui să deschidă SRL sau alte firme. Nu este adevărat, statutul lor este în continuare de persoană fizică. Precum deținătorul de patentă este persoană fizică, așa și deținătorul de acest tip de activitate antreprenorială independentă rămâne persoană fizică. Nu este nevoie de alte înregistrări”.

 

 

  • ETICHETE
  • VC
Articolul precedentIstoria tortului. De ce facem prăjitură în fiecare an de ziua noastră?
Articolul următorAverile și interesele funcționarilor publici „la vederea” cetățenilor
Redactor-șef al ziarului „Observatorul de Nord”, câştigător în topul „10 jurnalişti ai anului”. Membru al Uniunii Jurnaliștilor din Republica Moldova. Câștigător în TOP-ul „10 jurnaliști ai anului”. În presă din anul 1986. Activitate: corespondent, redactor de secție la ziarul raional din Soroca; corespondent Agenția de știri „Moldpress”, corespondent zonal al ziarului guvernamental „Независимая Молдова”; purtător de cuvânt al prefecturii Soroca, consilierul prefectului. Din anul 1988 fondator și redactor al ziarului „Observatorul de Nord”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.