În 2019, 15.791 de moldoveni au obținut cetățenia Federației Ruse..

0
59
Foto: pixabay.com

Mai pe scurt nu se poate

 Partidul Sârb al Progresului al preşedintelui Aleksandar Vucic a câştigat cu 63.4% alegerile parlamentare care au avut loc duminică şi care au fost parţial boicotate de opoziţie, informează dpa, care citează estimările unei agenţii de sondare a opiniei publice.

Autoritățile române au adăugat alte cinci state pe lista verde a țărilor exceptate de la aplicarea măsurilor de carantină sau izolare. Acestea sunt Finlanda, Italia, Estonia, Irlanda și Franța.

Regizorul american Joel Schumacher a murit luni dimineață în New York, după o luptă de un an cu cancerul. Regizorul, cunoscut pentru Batman Forever, avea 80 de ani.

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului va beneficia de suportul Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică, în cadrul proiectului EU4ENVIRONMENT, pentru îmbunătăţirea managementului Fondului Ecologic Naţional. Activităţile proiectului au fost coordonate recent de MADRM şi OCDE.

Președintele Croației Zoran Milanovic nu a onorat invitația lui Vladimir Putin de a participa la Paradă pentru că… i s-a stricat avionul.

În lunile aprilie și mai, perioadă de pandemie, piața valutară din Republica Moldova s-a contractat cu peste 42% — valoare maximă în istoria țării. Mult mai mult decât a fost în criza din anul 2015, când într-o astfel de perioadă, piața valutară s-a redus cu 31%.

În weekend-ul trecut, în zona Cercului Arctic a fost înregistrată temperatura record de + 38 de grade Celsius. Maximul termic a fost raportat în oraşul siberian Verkhoyansk, lovit de un val intens de căldură ce a declanşat incendii de proporţii în zona forestieră.

Cu peste 11 milioane de migranți străini, Rusia este a doua cea mai imigrată țară din lume după Statele Unite. Migrația nu a compensat decesele, iar populația Rusiei a scăzut pentru prima dată în 10 ani.

Aproape 500 000 de persoane au obținut cetățenia Federației Ruse în 2019. 15.791 din aceștia sunt moldoveni.

În luna mai 2020, gradul de acoperire a cererii nete de valută din partea agenților economici prin oferta netă de valută de la persoanele fizice a constituit 104,1%, comparativ cu 64,3% în luna aprilie. În raport cu luna precedentă, oferta netă de valută de la persoanele fizice a crescut cu 75,8 milioane USD (+102,4%), iar cererea netă de valută din partea agenților economici — cu 28,9 milioane USD (+25,1%).

Partidul „Pro Moldova” a fost înregistrat oficial, Andrian Candu menționând că are deja 23 de organizații teritoriale și a adunat peste 6000 de semnături. Acesta este al 63-lea partid politic din R. Moldova.

Articolul precedentCând este vorba de sănătate, NU EXISTĂ LOC PENTRU „MĂRUNȚIȘURI”
Articolul următor28 iunie 1940 – o zi neagră în istoria noastră
Redactor-șef al ziarului „Observatorul de Nord”, câştigător în topul „10 jurnalişti ai anului”. Membru al Uniunii Jurnaliștilor din Republica Moldova. Câștigător în TOP-ul „10 jurnaliști ai anului”. În presă din anul 1986. Activitate: corespondent, redactor de secție la ziarul raional din Soroca; corespondent Agenția de știri „Moldpress”, corespondent zonal al ziarului guvernamental „Независимая Молдова”; purtător de cuvânt al prefecturii Soroca, consilierul prefectului. Din anul 1988 fondator și redactor al ziarului „Observatorul de Nord”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.