Important: 19 țări acceptă termenul extins al pașapoartelor din Moldova

0
270

  Ministerul Afacerilor Externe anunță că încă o țară a completat lista țărilor care acceptă prelungirea automată a termenului de valabilitate a pașapoartelor cetățenilor Republicii Moldova. Este vorba despre Turcia. Despre aceasta anunță Ministerul Afacerilor Externe.

Amintim că pașapoartele cu termen de valabilitate extins pot fi folosite doar în statele care au confirmat acest lucru. Este vorba despre Turcia; Letonia; Statul Israel; Federația Rusă; Armenia; Estonia (1); Azerbaidjan; Croația; Irlanda; Ucraina; Lituania; Serbia; Georgia; Portugalia (2); Republica Slovacia; Turkmenistan; Republica Belarus; Italia; Canada (3).

(1) – Autoritățile competente estoniene au notificat despre faptul că, din motive de ordin tehnic, pentru cetățenii care folosesc în scopul călătoriei pașapoartele a căror perioadă de valabilitate este expirată, procedura de control la trecerea frontierei ar putea dura mai mult timp decât în mod obișnuit.

(2) – Autoritățile portugheze au notificat despre faptul că intrarea și ieșirea din țară se permite doar titularilor de pașapoarte biometrice, pentru un scurt sejur de 90 zile. Totodată, cetățenii moldoveni cu pașapoartele expirate nu pot să se adreseze la autoritățile naționale pentru aplicarea unei vize de reședință și a unui permis de ședere în Republica Portugheză, dacă pașaportul moldovenesc nu este valabil cel puțin 6 luni.

(3) – Autoritățile canadiene au comunicat despre posibilitatea recunoașterii pașapoartelor prelungite temporar, până la 30 iunie, 2023, în situația când scopul călătoriei ține de procedura de imigrare, cum ar fi cererea de reînnoire a permiselor de muncă în Canada.

Totodată, având în vedere regulile de călătorii internaționale, partea canadiană comunică faptul că cetățenii moldoveni care dețin un pașaport expirat, fără un înscris de prelungire, ar putea să se confrunte cu întârzieri de călătorie sau refuz de îmbarcare atunci când vor călători spre Canada.

“Misiunile diplomatice și consulare realizează în continuare demersurile necesare în vederea obținerii acordului acestora pentru operaționalizarea deciziei Comisiei pentru Situații Excepționale”, precizează MAEIE.

SURSA: știri.md

Articolul precedentValeriu Bordian la “Interviu cu Soroceni” / VIDEO
Articolul următorUn bărbat de 49 ani, din Schineni, a ajuns la spital cu o rană în regiunea bărbii
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.