Ilie Leahu din Volovița și soroceanul Alexandru Cebotari – cei mai buni producători de vin

0
773

  În materie de concursuri, anul 2022 a culminat cu unul dintre cele mai așteptate, dar și cele mai „orgolioase” concursuri – „Cel mai bun vin de casă”. Chiar dacă raionul Soroca nu este unul viticol, este bine cunoscut faptul că, fiecare producător de vinuri de casă se consideră cel mai bun și, în mare măsură, așa și este, dar… Printre cei buni sunt unii cei mai buni, iar „ierarhia” a fost stabilită, și de această dată de o comisie care a degustat mostrele de vin prezentate și a dat verdictul:

I. La categoria „VINURI ALBE” locul I a fost câștigat de Ilie LEAHU din Volovița, cu vinul Asorti Alb, 2020. Pentru această izbândă, meșterul a fost recompensat cu o Diplomă de gradul I și un premiu bănesc în sumă de 200 lei.

Locul II și III a revenit soroceanului Serghei CELAC, pentru vinul Aligote European 2020 și Asorti European, intrând în posesia Diplomelor de gradul II și III și a premiilor bănești de 150 și 100 de lei.

II. La categoria „VINURI ROȘII” cel mai bun a fost declarat Alexandru CEBOTARI din Soroca, cu vinul Asorti Roșu European, care a intrat în posesia Diplomei de gradul I și a premiului bănesc de 200 de lei.

Locul secund a revenit aceluiași Serghei CELAC, care a prezentat la concurs vinul Asorti Roșu 2021, fiind remunerat cu Diploma de gradul III și un premiu bănesc de 150 de lei.

Locul III, Diploma de gradul III și un premiu bănesc de 100 de lei a fost ocupat de Vladimir MELNIC din satul Cureșnița Veche, cu vinul Asorti Roșu 2022.

Alți 16 participanți la concurs au primit, din partea organizatorilor, premii bănești în sumă de 50 de lei: TIMUȘ Mihail, s.Zastînca; BUJOR Daniel, s.Rublenița; SOLOVEI Evghenii, s.Rublenița; GUȚAN Vitalie, s.Rublenița; PERCIUN Tatiana, s.Zastînca; PERCIUN Serghei, s.Zastînca; PERCIUN Octavian, s.Zastînca; GĂINĂ Efimia, s.Volovița; SÂRGHI Liudmila, s.Alexandru cel Bun; GULICA Ion, mun.Soroca; LUCA Nichifor, s.Cureșnița Veche; ISTRATI Nicolae, mun.Soroca; PARASII Victor, mun.Soroca; BOGACENCO Ariadna, s.Zastînca; TĂNASE Iurie, mun.Soroca; VOLNIȚCHI Constantin, mun.Soroca.


  • ETICHETE
  • VC
Articolul precedentCele mai bune destinații de vacanță pentru 2023: ai fost deja pe aici sau ai vrea să mergi?
Articolul următorDespre păstratul sarmalelor: De la A la Z
Redactor-șef al ziarului „Observatorul de Nord”, câştigător în topul „10 jurnalişti ai anului”. Membru al Uniunii Jurnaliștilor din Republica Moldova. Câștigător în TOP-ul „10 jurnaliști ai anului”. În presă din anul 1986. Activitate: corespondent, redactor de secție la ziarul raional din Soroca; corespondent Agenția de știri „Moldpress”, corespondent zonal al ziarului guvernamental „Независимая Молдова”; purtător de cuvânt al prefecturii Soroca, consilierul prefectului. Din anul 1988 fondator și redactor al ziarului „Observatorul de Nord”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.