Iazul „Ivancea”: fara pești, lebede și doar soarele jucăuș se reflectă peste ape, victorios, căci e departe și oamenii nu ii pot face nici un rău.

0
729
  Iazul “Ivancea” din dealul Sorocii amenajat pentru câteva milioane de lei arată astăzi ca acum câțiva ani, înainte de amenajare, doar că și mai rău – fara pești.
  Când era cald, și-au găsit refugiul aici câteva lebede, care mai înfrumusețau locul, acum însă nu mai sunt. Au zburat. Din spusele unui localnic, un pui de lebădă care nu putea zbura a rămas pe loc, singur, insă peste o perioadă nici acesta nu mai era de gasit. Cel mai probabil in loc sa fie crescut un pic de un om cu inima buna și readus în natură, acesta a ajuns sa fie mai degrabă cina cuiva.
   De asemenea, iazul nu are pești. In aceasta toamna au avut loc scurgeri de deșeuri în iaz, o catastrofa ecologica care a provocat moartea unei mulțimi de vietăți subacvatice. Văzând acest lucru, băieții din împrejurimi s-au năpustit cu gălețile și sacii pentru a strânge tot pestele care ieșise la suprafață apei.
 Acum iazul e fara pești, fara lebede și doar soarele jucăuș se reflectă peste ape, victorios, căci e departe, și oamenii cat nu s-ar strădui, nu ii pot face nici un rău.
Autoare: DOI NA
  • ETICHETE
  • VC
Articolul precedentSorocenii care doresc să plece în România, zilele acestea, sunt îndemnați să o facă pe la Punctul de Trecere a Frontierei Costești – Stânca
Articolul următorVremea blândă a ieftinit gazele și „a turnat apă la moara guvernării”
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.