Iată cum să mergi la serviciu binedispus!

2
83

 Foarte mulți oameni se trezesc de la prima oră a dimineții fără chef de muncă, lipsiți de bună dispoziție. Gândul că începi o nouă zi de muncă îți provoacă disconfort în special când nu te simți împlinit pe plan profesional: nu îți place ceea ce faci, mergi la serviciu pentru beneficii materiale sau că ești stresat că nu poți face față provocărilor. Așadar, ce e de făcut ca să mergi la serviciu binedispus?

  Mulți angajați spun că stresul începe să-și facă apariția încă din timp ce-și sorb cafeaua cu înghițituri mici. Pare cumva că nimic nu le poate stimula starea de bine și că negativismul îi va doborî treptat de-a lungul zilei la birou din diferite motive: sprâncenele încruntate ale șefului, bârfele neîncetate ale colegelor, proiectul imposibil de dus la bun sfârșit, nu ai realizat ceva, ai greșit etc.
Din păcate, această atitudine este una total greșită și ar trebui abandonată întrucât nu va aduce nimic bun nimănui. Secretul unei zile reușite pare să fie unul destul de simplu: revizuirea obiceiurilor din timpul zilei, chiar și atunci când ea se desfășoară aproape în întregime la serviciu. Nu permite la nimeni să te subaprecieze, învață-te a spune cuvantul “NU”.

  În primul rând, asigură-te că munca pe care o îndeplinești este pasiunea ta. Fiecare din noi are un talent, trebuie doar să-l descoperi. Nu renunța chiar dacă încercările tale de a găsi un post de lucru pe plac eșuiază cu fiecare încercare. Nimeni nu este lipsit de capacități, trebuie doar să te regăsești. Cultivarea emoțiilor pozitive este strâns legată de mesajele pe care le primim și le transmitem creierului. Dacă ai nevoie să te binedispui, nu e nevoie să aștepți să mergi la odihnă într-un loc exotic sau să câștigi la loterie. Angajatorul la rândul său trebuie să-ți dea aripi să zbori, dar să nu ți le taie, așa cum procedează mulți din Moldova. Apoi ne întrebăm: de ce au plecat peste hotare sau la un alt post de serviciu?

  Dacă vrei să fii binedispus încearcă să asculți muzică relaxantă sau chiar poți alege pe cea mai veselă, îți va aminti de cele mai plăcute și frumoase momente din viață, ce sigur o să-ți ridice dispoziția. De asemenea, este important să zâmbim mai des și să ne odihnim suficient, pentru a restabili funcțiile vitale ale organismului. Încă o modalitate de relaxare, este să ne plimbăm, să mergem pe jos și să admirăm natura. Dacă vrei ca viața ta să fie o poveste minunată, trebuie să înțelegi că tu ești autorul și în fiecare zi ai posibilitatea de a scri o noua pagină. Nimic nu valorează mai mult decât ziua de astăzi, nu permite nimănui să-ți ruineze visele!

 

Cristina Plitoc

Articolul precedentCum te ajută alimentația ca să treci peste Covid–19
Articolul următorPutin s-a răzgândit? Nu mai vine în Republica Moldova în acest an…
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

2 COMENTARII

  1. Ar trebui să citească toți managerii, ca să ia o atitudine. Fiecare om are demnitatea sa și nimeni n-are dreptul să i-o încalce. Dacă o încalcă înseamnă că nu cunoaște psihologia muncii și este un manager orgolios și incompetenți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.