Iată ce-și propun autoritățile pentru dezvoltarea municipiului Soroca în următorii cinci ani

0
509

Primăria municipiului Soroca a publicat proiectul Strategiei de Dezvoltare Comunitară a municipiului Soroca pentru anii 2021-2025. Acesta va fi supus consultărilor publice. Printre obiectivele strategice se regăsesc: Revitalizarea economiei locale prin asigurarea infrastructurii de suport și a facilităților la standarde europene; Capitalizarea potențialului turistic local prin stimularea turismului și a activităților culturale; Îmbunătățirea condițiilor de trai prin dezvoltarea infrastructurii și serviciilor publice; Asigurarea unui mediu înconjurător sănătos prin utilizarea rațională a resurselor naturale.

În planul de acțiune sunt incluse astfel de activități ca: Crearea unei sub-Zone Economice Libere ”Ungheni Bussines”, Modernizarea pieței agroalimentare raionale, Dezvoltarea unui complex polivalent sportiv multifuncțional, Termoizolarea clădirilor instituțiilor publice, Dezvoltarea serviciului de transport public prin înființarea unei Întreprinderi municipale de transport public, Amenajarea parcărilor publice, Crearea Ghișeului Unic al Primăriei și multe altele.

Vă recomandăm să accesați și studiați documentul disponibil pe acest link, iar cu propuneri de îmbunătățire puteți veni la consultările publice, ce vor fi organizate în luna martie, sau le puteți transmite pe poșta electronică a primăriei – msoroca@mtc.md.

Documentul a fost elaborat în cadrul programului „Comunitatea Mea”. Acesta este programul principal al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională în Moldova (@USAID Moldova) în domeniul #guvernării locale și este realizat cu mult entuziasm pentru a susține autoritățile publice locale în efortul lor de a asigura o guvernare eficientă, transparentă și responsabilă față de cetățeni. Programul este implementat de IREX în Moldova și timp de cinci ani va acorda asistență pentru mai mult de o sută de comunități din țară – orașe, comune și sate – vizând în mod prioritar autoritățile publice locale de nivelul întâi, dar și grupurile civice, cetățenii și mediul de afaceri local.

Articolul precedentCancerul ucide de trei ori mai mult decât SIDA, malaria și tuberculoza luate împreună.
Articolul următorParticipă și tu în Campionatul raionului Soroca la mini-fotbal
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.